Perttu Pihlaja

Kuka?

Hämähäkki-Perttu on suomalaisen parkourin ehdoton pioneeri. Hän on aloittanut parkourin harjoittelun vuonna 2003 ja on Suomen ensimmäinen ammattiparkouraaja. Nykyiseen työnkuvaan kuuluu sekä organisointi- ja opetustyö Parkour Akatemiassa että esiintyminen niin parkourin kuin sirkuksen merkeissä.

Tavoitteet

Pertun tavoitteena tällä kolmen kuukauden jaksolla oli kokeilla mielenkiinnosta, että kuinka paljon hänen kehoonsa on mahdollista hankkia lisää lihasmassaa kolmen kuukauden aikana optimoidun treenin ja ravinnon avulla. Mentaliteetti oli “rasvaakin saa kertyä, kunhan optimoidaan lihasmassan kasvu”.

Ohjelman tuloksia

Pertun paino nousi kolmen kuukauden lihasmassatykityksen aikana 9,9 kg (79,7 kilosta 89,6 kiloon) ja rasvaprosentti pihtimittauksen mukaan nousi 14,7 prosentista 16,8 prosenttiin. Näiden mittausten mukaan koehenkilön rasvattoman massan määrä kasvoi huikeat 7 kg harjoitusjakson aikana ja rasvamassan määrä 3 kg.

Liike Alkutestitulos Lopputestitulos
Oma massa 79,7 kg 89,6 kg
Absoluuttinen leuanveto (oma paino + lisäpainot) 128,4 kg 144,8 kg
Leuanveto 103 kg yhteiskuormalla 9 toistoa 14 toistoa
Syväkyykyn maksimi 120 kg 135 kg
Syväkyykky 95 kg painolla 7 toistoa 18 toistoa
Penkkipunnerruksen maksimi 92,5 kg 110 kg
Penkkipunnerrus 75 kg painolla 6 toistoa 17 toistoa

Pertun omat fiilikset:

“Päällimmäisenä tiukasta ohjelmasta jäi se, että kun harjoittelee ammattilaisten tekemällä ohjelmalla, jossa säädetään treenin lisäksi levot ja ruokavalio kohdalleen, on tuloksena jotain aivan huikeaa. Olen aina harjoitellut kovaa ja paljon, mutta ilman varsinaista ohjelmaa. Tuloksia on tullut, mutta ei koskaan lähellekään näin hyviä. Jatkossa aion tehdä oheisharjoitteluni aina ammattilaisten tekemien ohjelmien mukaisesti. Hattua nostan Athletican pojille siitä, että pystyivät vääntämään ohjelmani siten, että pystyin samaan aikaan harjoittelemaan muutakin kuin voimaa ja massaa. Ohjelman aikana treenasin lisäksi sirkusta ja parkouria sekä sain vedettyä kunnialla läpi 15 sirkusesitystä. Tapaamisiin!”

-Perttu

Ohjelma tehtiin osana Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen valmennus- ja testausopin jatkokurssia ja sen teossa olivat Tuomaksen ja Mikan lisäksi mukana Janne Paajala ja Miika Rahkonen.

Lihasmassatykityksen jälkeen Perttu on tilannut useampia eri tavottein olevia 3 kk yksilöityjä ominaisuusohjelmia Athleticalta parkourin sekä tolppa- ja pariakrobatian tarpeisiin.