Athletican Q & A session videotallenne (2h) – Kuvattu syyskussa 2023

Videolla käsitellyt kysymykset ja niiden aikaleimat

Huom! Alla kysymykset, joihin videolla vastataan. Alta löydät myös videon kohtat, joista ko. kysymykseen vastaaminen alkaa. Voit vapaasti kelailla videota niihin kohtiin, jotka sinua kiinnostavat. Suosittelemme toki katsomaan videon kokonaan :).

01:03 – Kysymys 1: Kuinka paljon plyometriaa kannattaa tehdä salibandytreenin ohessa jos pelejä on 1-2 viikossa (painottuen viikonlopuille)

07:14 – Kysymys 2: Miten tiivistäisitte lähestymistapanne edistyneen urheilijan fysiikkaharjoittelun ohjelmointiin, kun tavoitteena on kehittää mahdollisimman tasapuolisesti sekä voimaa ja nopeutta että aerobista/anaerobista kestävyyttä?

17:24 – Kysymys 3: Mitä mietteitä teillä on massaa treenatessa sellaisista AMRAP tai toistoja tietyssä ajassa -tyylisistä treeneistä voiman ja lihasmassan näkökulmasta?

23:05 – Kysymys 4: Onko nopeus- / voimaharjoittelulle olemassa volyymisuosituksia (toisto + sarjamääräät)?

43:20 – Kysymys 5: Kehittääkö motoriikka- tai koordinaatioharjoittelu itsessään voimaa?

52:09 – Kysymys 6: Mitkä kestävyysadaptaatiot jäävät saavuttamatta jos tekee kaiken kestävyysharjoittelun täysillä – Myös PK harjoittelun.

Huom! Athletican valmentajat eivät naureskele kysymykselle – vaan absurdille ajatukselle PK eli Peruskestävyysharjoittelun tekemisestä täysillä. Vastauksessa myös pohditaan mitä se voisi tarkoittaa. 

1:05:40 – Kysymys 7: Polvilämmittimet – kannattaako käyttää ja jos niin miksi?

Korjaus: Toisin kuin videolla väitetään, saunan käyttäminen sisälämpötilan nostoon näyttäisi toimivan maksimi- ja nopeusvoimamuuttujien tehostamiseen siinä missä aktiivinen lämmittelykin. Tosin pelkällä saunomisella ei saada heräteltyä liikemallia eli saunomisen lisäksi (kuten myös yleisen lämmittelyn lisäksi) kannattaa aina tehdä vähintään lähestymmissarjat päivän treeniliikkeissä. 

1:13:09 – Kysymys 8: <Mikä kehonkoostumusmittaus kannattaa valita asiakkaalle (jos asiakas sellaisen haluaa)?

1:12:23 – Kysymys 9: Miten toteuttaisitte herkistelyn kamppailulajin urheilijalla? Blokkiperiodisaatioon pohjaten. 

1:33.37 – Kysymys 10: Voiko alakropan kontrastivoimapalautuksen aikana tehdä yläkropan voimailua?

1:42:49 – Kysymys 11: Kunkin Athletican valmentajan ihanneasiakas? (kierros läpi)

1:49:56 – Kysymys 12: Mitkä ovat valmennustyön suurimmat haasteet (kierros läpi)

2:00:20 – Kysymys 13: Miksi Athleticalla ei ole käytössä valmennussovellusta?