Kuntotestaamisen koulutussarja

Mistä on kyse ja milloin?

Koulutussarja sisältää kolme erillistä 3 h koulutuskertaa, joihin voi osallistua kaikkiin tai vain niihin kertoihin, jotka kokee mieleisekseen. Koulutus toteutetaan zoomin välityksellä ja tallenteet saa katsottavaksi koulutuksen jälkeen. Lisäksi luentomateriaalin saa pdf-muodossa omakseen. 

1) koulutuspäivä #1: Kuntotestaamisen hyvät toimintatavat sekä voima -ja nopeusominaisuuksien testaaminen (kesto 3h)

Käydään läpi mitä on validiteetti ja reliabiliteetti, eli kuinka testata niin, että testituloksiin voi luottaa ja että testit ovat vertailukelpoisia keskenään (nähdään kehittyykö urheilija oikeasti vai johtuuko nähty kehitys vain huonoista testitavoista?).  Lisäksi koulutuksessa käydään läpi voima -ja nopeusominaisuuksien testejä sekä yksilö- että joukkuelajien näkökulmista.

Koulutuspäivä: Pidetty 15.4.2023, mutta luentotallenne ja diamateriaali ostettavissa

2) koulutuspäivä #2: Voima-nopeuskäyrä  ja nopeusominaisuuksien testaaminen käytännön kenttätesteillä (kesto 3h)

Etälivenä toteutettu käytännön testauspäivä, jossa mitataan urheilijalta voiman-nopeuskäyrän eri tehoalueilta ja demonstroidaan käytännössä eri nopeusominaisuuksien testejä. Lisäksi koulutuksessa luodaan testipatteristo esim. palloilijalle (osallistujat voivat vaikuttaa mihin lajiin testipatteristo luodaan)

Koulutuspäivä: 13.5.2023 (kello 13-16)

3) koulutuspäivä #3: Kestävyysominaisuuksien testaaminen sekä testitulosten tulkinta (kesto 3h)

Mitä eri kestävyystestimenetelmät kertovat kestävyyskunnosta? Regressiosuoran ymmärtäminen epäsuorissa VO2max testeissä.  Kestävyyden kenttätestit. Lisäksi käydään edellisen koulutuspäivän testipatteriston tuloksia läpi (vaikka sinun, jos osallistuit kakkospäivään) ja mitä ne tulokset tarkoittavat harjoittelun kannalta! 

Koulutuspäivä: 17.6.2023 (kello 13-16)

Kenelle ja kenen kannattaa tulla?

Koulutussarja on suunnattu voiman, nopeuden ja kestävyyden testaamisesta kiinnostuneille! Sisältö palvelee mm. pallolulajien valmentajia ja urheilijoita, voima-, nopeus- ja teholajien valmentajia sekä fysioterapeutteja, joita kiinnostaa fyysisten ominaisuuksien testaaminen sekä kaikkia liikkujia, jotka ovat kiinnostuneet itsensä testaamisesta!

Mitä koulutettava hyötyy koulutussarjasta?

Koulutuksen jälkeen osaat testata yleisominaisuuksia ja suunnitella omiin tavoitteisiisi sopivan testipatteriston (itselle tai valmennettavalle). Ymmärrät kuinka testeistä tehdään toistettavia ja luotettavia sekä osaat paremmin tulkita mitä testit tarkoittavat harjoittelun kannalta.

 

Koulutuksen diamateriaalit lähetetään koulutukseen osallistuneille koulutuksen jälkeen. Lisäksi tallenne koulutuksesta on katsottavissa koulutuksen jälkeen. 

Tuomas Rytkönen

Tuomas Rytkönen

Athletican fysiikkavalmentaja (LitM)

 • Fysiikkavalmentanut mm. yleisurheilun Suomen mestareita, NHL- ja SM-liigajääkiekkoilijoita sekä kymmeniä voimailulajien SM-mitalisteja 
 • Konsultoinut mm. jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan seuroja 
 • Kirjoittanut Voimaharjoittelun käsikirjan
 • Kouluttanut yli tuhatta liikunta-alan ammattilaista
 • Moninkertainen lisäpainoleuanvedon Suomen mestari

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

Olli Koskinen

Olli Koskinen

Athletican Fysiikkavalmentaja (LitM)

 • Fysiikkavalmentanut mm. Kansallisen ja kansainvälisen tason yleisurheilijoita, Fysiikkavalmentanut ja konsultoinut useaa Superpesisjoukkuetta sekä tehnyt menestyksekästä yksilötason fysiikkavalmennusta lukuisten yksilö- ja joukkuelajien urheilijoiden sekä tavoitteellisten kuntoilijoiden kanssa.
 • Tekee tälläkin hetkellä yksilöllistä fysiikkavalmennusta mm. seuraavien lajien parissa: Moukarinheitto, kiekonheitto, pikajuoksu, jalkapallo, jääkiekko, pesäpallo ja ultimate. 
 • Esiintynyt useissa nopeusvoimaseminaareissa ja pitänyt itse luomiaan nopeusvoimakoulutuksia
 • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

Mika Vuoriainen

Mika Vuoriainen

Athletican fysiikkavalmentaja (LitM)

 • Fysiikkavalmentanut mm. superpesisjoukkuetta, ammatikseen esiintyviä sirkustaitelijoita, kamppailulajien SM-mitalisteja, voimailulajien SM-mitatalisteja sekä vapaasukelluksen SM-mitalisteja
 • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia
 • Ollut mukana tuomassa parkouria Suomeen ja ohjannut parkourin taito- ja fysiikkaharjoittelua vuosia

Jos haluat lukea laajemman esittelyn Mikasta, niin klikkaa tästä!

MILLOIN? 

Ensimmäinen koulutuspäivä: Pidetty 15.4.2023

Toinen koulutuspäivä: Pidetty 13.5.2023

Kolmas Koulutuspäivä: Pidetty 17.6.2023

HINTA

 

Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella

Ilmoittautuminen on sitova.