Voimaa ja Liikkuvuutta: Minimal Effective Dose

Minimaalisella ajankäytöllä monipuolista voimaa ja liikkuvuutta kehittävä verkkovalmennus.

Mistä on kyse?

Voimaa & Liikkuvuutta Minimal Effective Dose on kolme kuukautta kestävä verkkovalmennus, jossa kehitetään monipuolista voimaa ja notkeutta fiksusti ja kestävästi.

Valmennuksen treenit kehittävät koko kropan yleistä laajojen liikeratojen toiminnallista voimaa ilman tiettyihin lajeihin tähtääviä elementtejä. Yläkropan osalta treenataan veto- ja punnerrusliikkeiden voimaa tavalla, joka laajentaa olkapäiden ja hartioiden liikeratoja samalla. Alakropan treeni rakentuu niin, että tämän valmennuksen treeneillä voi tavoitella niin vaivattomampaa syväkyykkäämistä kuin laajempia spagaatteja. Valmennus sopii kaikentasoisille!

Valmennuksen harjoitusjakso alkaa kattavasta liikkuvuuden kannalta tärkeimpien pohjien rakennuksesta ja etenee siitä muutamia eri metodeita yhdistelevään treeniin. Treenien osalta valmennus sisältää viikottain yhden n. 40-50 min voima+liikkuvuustreenin ja yhden n. 20 min lyhyen osion, joka sopii esim. arjen tai muun treenin sekaan.

Verkkovalmennuksen seuraava lähtö on 15.1.2024.

Mitä valmennuksesta hyötyy ja kenelle se on?

Tämä valmennus on rakennettu kiireisille yleisliikkuvuuden ja monipuolisen voiman tavoittelijoille!

Tässä verkkovalmennuksessa voimaa ja liikkuvuutta kehitetään tavalla, jossa kumpikaan ominaisuus ei häritse toisen kehittämistä. Minimal Effective Dose -valmennuksessa haetaan pienintä mahdollista treenimäärää, jolla saadaan tuntuvaa kehitystä. Tässä haetaan siis minimityön tuomaa maksimihyötyä.

Jos haluat panostaaa voimaan ja liikkuvuuteen enemmän, katso Voimaa ja Liikkuvuutta -verkkovalmennuksen laajojen versioiden tiedot täältä.

Tämän valmennuksen kohdalla ei tarvitse arvailla mihin vähäinen käytettävissä oleva aika kannattaa käyttää – harjoittelu on rakennettu useita metodeita hyödyntäen, mutta tiukasti oleelliseen keskittyen. Tässä otetaan minimityöllä hyödyt irti!

Voiman ja Notkeuden Minimal Effective Dose -verkkovalmennuksen treenit voi myös yhdistää muiden treenien kylkeen, esimerkiksi lajitreenejä täydentävänä oheisharjoitteluna. Jos haet muuhun voima-, nopeus- tai kestävyystreeniin yhdistettävää liikkuvuustreeniä, tämä MED-valmennus voi toimia, mutta juuri lisäosaksi suunniteltu Liikkuvuus-lisäosa voi olla parempi.

 

Mitä valmennukseen kuuluu?

Käytännössä valmennus on 12 viikon mittainen harjoitusjakso, jossa treeniviikot sisältävät yhden n. 40-50 min voima+liikkuvuustreenin ja yhden n. 20 min lyhyen oheissetin. Saat valmennuksessa yksityiskohtaiset treeniohjeet (mukaan lukien videolinkit kaikkiin harjoitteisiin), sekä pääsyn liikkuvuusvalmennusten yhteiseen WhatsApp-ryhmään.

Voit sovittaa valmennuksen treenit omiin aikatauluihisi miten vain – annan suuntaviivoja ja vinkkejä siihen, mutta mitään tiukasti aikaan sidottua tässä ei ole.

Milloin?

Seuraava startti tulee olemaan maanantaina 6.5.2024!

Hinta

3 kk verkkovalmennuksen early-bird hinta hinta on 115 € (norm. 155 €) 15.4.2025 asti.

Valmentaja

Henri Hänninen

Henri Hänninen

Fysiikkavalmentaja, kouluttaja ja akrobatti

  • Fysiikkavalmentanut lukuisia tanssijoita, akrobaatteja, tankotanssijoita ja ilma-akrobaatteja. Niin tavoitteellisia harrastajia kuin ammattilaisiakin.
  • Valmentanut useiden eri lajien kilpaurheilijoita. SM- ja/tai MM-tason kilpaurheilun osalta fysiikkavalmennuksellinen lajikirjo sisältää mm. tankotanssin, taitoluistelun, moukarinheiton, voimanoston, pesäpallon, jääkiekon ja katutanssin.
  • Erikoistunut taitolajien fysiikkavalmennukseen
  • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia fysiikkaharjoittelun osalta.
  • Akrobaatti (ilma-, lattia- ja pariakrobatia sekä pariakrobatia ilmassa), voimailija ja parkouraaja.

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

UKK – Usein kysytyt kysymykset.

Voiman ja liikkuvuuden kehitys on tärkeää ja kiinnostaa paljon - kannattaako valita Minimal Effective Dose -versio vai jompikumpi laajoista versioista?

Oleellisin ero on viikottainen treenimäärä. Kannattaa valita tämänhetkisen elämäntilanteen ja ajankäytön mukaan! Huomioitavaa on käytettävissä oleva aika ja energia:

  • Jos kiireisen arjen keskelle ei mahdu kahta erillistä treeniä ja/tai muu liikunta (esim. lajitreenit ym.) ovat erityisen kuormittavia, Minimal Effective Dose toimii paremmin.
  • Jos viikkoon mahtuu muun liikunnan ja riittävien lepopäivien lisäksi 2 noin 1,5 tunnin voima- ja liikkuvuustreeniä, laajat versiot toimivat paremmin.
En ole juurikaan käynyt kuntosalilla, miten pärjään verkkovalmennuksessa?

Jos sinulla on jotain liikuntataustaa, juuri kuntosalin ei tarvitse olla kovin tuttu. Näihin treeniohjelmiin on valittu liikkeitä, jotka on mahdollista ottaa turvallisesti haltuun video-ohjeistuksien perusteella.

Minulla ei ole pääsyä kuntosalille. Pystynkö toteuttamaan valmennuksen treenit kotitreeneinä?

Jos kotiolosuhteista löytyy lattiatilaa, joku helpohkosti säädettävä ulkoinen kuorma (esim. säädettävä käsipaino tai vaikka reppu, johon saa lastattua jotain), ja joku tukeva koroke, niin tämän pystyy toteuttamaan ilman kuntosalia. Lisäksi ilma-akrobaattien ja tankotanssijoiden versiossa roikuntapaikka on tarpeen ja vahvoista vastuskuminauhoista on hyötyä.

Kuntosali ei siis ole pakollinen! Parhaiten tämä toki toimii, jos pystyt hyödyntämään kuntosalia, sillä monipuolinen treenivälineistä mahdollistaa harjoitteiden tarkan kohdentamisen parhaiten.

Lupaatko, että kaikki menee täydellisesti ja pysyn ehjänä ja terveenä koko valmennuksen ajan?

Elämä on yllätyksellistä ja monenlaista voi sattua – en pysty sitä lupaamaan. Pystyn lupaamaan a) hyvin mietityn riski/hyöty-suhteen ja b) tuen ja avun mahdollisten yllätysten sattuessa.

Valmennuksen työmäärä ja treenin kovuus on valittu idealla ”pienehköllä riskillä suuret tulokset”, ja olen lisännyt tärkeimpien liikkeiden ohjevideoihin tarkemman selityksen turvallisesta ja tarkoituksenmukaisesta suoritustekniikasta. Treeni on kuormittavaa, mutta turhia riskejä siinä ei oteta.

Olen myös tavoitettavissa valmennuksen ajan. Kipu ei ole kehityksen edellytys, ja jos treenien myötä ilmestyy jotain toistuvia kipuiluita, autan reagoimaan ja muokkaamaan treenejä tilanteen mukaan. Lupaan myös, että jos jotain sattuu, autan asian kanssa eteenpäin!

Mitä tapahtuu, jos valmennuksen treeneihin tulee taukoa esim. reissujen tai sairastelun vuoksi?

Valmennuksen treenit voi toteuttaa omaan tahtiin! Autan reagoimaan erilaisiin yllätyksiin ja tarjoan selkeät ohjeistukset esim. flunssan tai muun yllätystauon jälkeisen treeniin paluun toteutukseen.

Elämäni on vaikeasti ennustettavaa, enkä pysty sitoutumaan säännöllisiin aikatauluihin. Toimiiko valmennus minulle?

Valmennuksen treeneissä ei ole mitään tiettyihin kalenteriviikkoihin tai kellonaikoihin sidottua – voit toteuttaa treenejä aivan omaan tahtiin! Treeniviikot on lähtökohtaisesti kirjoitettu 7-päiväisiksi, mutta voit venyttää niitä selvästi pidemmiksikin.

  • Jos suurin osa viikoistasi mahdollistaa parin voima+liikkuvuus-treenin tekemisen, tämän valmennuksen laajat versiot voivat toimia erittäin hyvin!
  • Jos pystyt muun elämän ohella ehkä yhteen treeniin viikossa, Minimal Effective Dose -versio on sinulle erittäin hyvä valinta!
  • Jos aikataulusi ovat niin tukossa, että aika ja/tai jaksaminen ei riitä yhteen erilliseen treeniin, tämä ei ehkä ole juuri nyt hyvä valinta.
Miten valmennus toimii, tuleeko tästä joku valmennussovellus?

Tällä hetkellä käyttöliittymä on sama, kuin Athletican yksilöidyssä etävalmennuksessa: harjoitusohjelma ja viestivälitteinen yhteydenpito. Itse treeniohjelmat tulevat pdf-muotoisena tiedostona, josta löytyy selkeät ohjeistukset ja videolinkit kaikkien liikkeiden ja treenimetodien ohjevideoihin.