Nykyaikainen notkeus- ja liikkuvuusharjoittelu – Etäkoulutus 23.4.2022

Mistä on kyse?

Kehittävän nykyaikaisen notkeus/liikkuvuusharjoittelun etäkoulutus/työpaja 23.4. klo 10-13. Loppukeväällä tai alkukesällä 2022 (toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa).

Koulutus kestää kokonaisuudessaan 3 tuntia ja sisältää sekä luennointia että käytännön tekemistä.

Koulutuksen hinta on 135 € (sis. ALV 24 %).

Ajankäyttö jakautuu karkeasti ottaen näin:

60-75 min luento: nykyaikaisen notkeus- ja liikkuvuusharjoittelun tiede ja taide

 • Mikä venyttelyssä venyy ja mitä siitä pitäisi ajatella – liikkuvuusharjoittelun fysiologia.
 • Mihin liikkuvuusharjoittelun tuoma kehitys pohjimmiltaan perustuu ja miten sen kannattaa näkyä käytännössä.
 • Liikkuvuuden lajit – mikä on tarkoituksenmukaisin jaottelu ja kuinka notkeusharjoittelun pohja kannattaa rakentaa.
 • Liikkuvuusharjoittelun ohjelmointi – millä tavalla ja kuinka usein?

60-75 min käytännön osio: kuormitettu ja aktiivinen liikkuvuus – fiksusti kohti spagaatteja

 • Harjoitteiden variointi ja skaalaus – lämmittely vs. treeni, taito vs. voima.
 • Kuormitettu liikkuvuus – taitoa ja voimaa. Drillit vs. tehtävät, sisäinen vs. ulkoinen fokus
 • Aktiivinen liikkuvuus – painovoiman kanssa vs. painovoimaa vastaan.
 • Hyödyllisimmät erikoistekniikat ja niiden parhaat käyttökohteet (mm. eri PNF-metodien hyödyllisimmät variaatiot)

30-45 min kyselyosio ja loppukoonti

Koulutus kokoaa yhteen käytännön harjoittelun kannalta olennaisimmat huomiot tähänastisesta kokonaistutkimusnäytöstä ja kouluttajan yli 10 vuoden ammattivalmennuskokemuksesta. Aiemmissa koulutuksissa esiinnousseet asiat saavat erityishuomiota ja yleisimmät kysymykset saavat varmasti vastauksen.

Ilmoittautuneet saavat koulutuksen tallenteen käyttöön kahdeksi viikoksi koulutuksen jälkeen – Ei siis haittaa, vaikket pääse livenä paikalle!

Milloin?

Lauantaina 23.4.2022 klo 10-13. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 22.4. klo 12 ja koulutuksen liittymis- ja maksulinkit lähetetään pian ilmoittautumisen päättymisen jälkeen. Ilmoittautuminen on mahdollista niin kauan, kuin ilmoittautumislomake on näkyvissä.

Koulutus toteutetaan Zoom-alustalla. Koulutus taltioidaan ja ilmoittautuneille lähetetään tallenteen linkki koulutusta seuraavalla viikolla. ”Suorassa lähetyksessä” mukanaolijat pääsevät kysymään kysymyksiä.

Kenelle koulutus on ja miksi kannattaa tulla mukaan?

Koulutus/työpaja on kaikille, joille liikkuvuuden kehittäminen on tärkeää ja jotka haluavat nostaa liikkuvuusharjoittelunsa uudelle tasolle. Koulutuksessa summataan mitä liikkuvuusharjoittelun taustalla olevasta tieteestä kannattaa käytännön kannalta tietää ja miten sen tulee näkyä käytännössä. Tämän jälkeen hahmotat, miksi mikäkin liikkuvuusmenetelmä toimii.

Taustatietoa ei tarvita. Koulutus/työpaja on suunnattu ensisijaisesti treenaajille, mutta myös valmentajat ja opettajat saavat tästä paljon irti. Käytännön osiossa käytetään esimerkin vuoksi spagaatteihin tähtääviä ja/tai spagaatteja kehittäviä harjoitteita, mutta harjoitteista on suuresti hyötyä, vaikka liikkuvuustavoitteet eivät olisivatkaan aivan spagaateissa asti.

Usein kysytyt kysymykset

En ole notkea enkä tavoittele spagatteja, onko tästä minulle hyötyä? Kyllä – koulutus käsittelee liikkuvuuden isoja perusperiaatteita, jotka ovat sovellettavissa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Harjoitteet on skaalattavissa spagaateihin asti, mutta niillä ei ole lähtövaatimusta, ja voit itse päättää kuinka pitkälle haluat niitä hyödyntää. Spagaatti on valittu vain osoituksena siitä, että nämä metodit ovat sovellettavissa sinne asti.

Olen notkea ja tavoittelen ylispagaateja, onko tästä minulle hyötyä? On, näillä harjoitteilla ja metodeilla on edetty sinne asti.

Ohjaan lasten ja nuorten liikuntaa – saanko tästä koulutuksesta työkaluja työhöni? Koulutuksen näkökulma on ensisijaisesti aikuisen treenaajan näkökulma, mutta teemat käydään niin laajasti, että täältä saa työkaluja myös kaiken ikäisten ohjaustyöhön. Nimenomaan lasten ohjaukseen oppeja hakevien kannattaa kuitenkin valita pikemminkin juuri sitä aihetta käsittelevä Sirkus 2.0:n etäseminaari.

Osallistuin aiempaan maaliskuun alussa. Kuinka paljon tässä on samaa, kannattaako tulla mukaan? Isoimmat päivitykset liittyvät tekniikkaan – kuva ja ääni tulee olemaan parempi. Sisällön suhteen muutokset ovat pienempiä – Luennon sisältö on pitkälti sama, mutta luennolla heiteltävät esimerkit ovat eri. Käytännön demossa puolestaan teemat ja perusperiaatteet ovat samat, mutta metodien painotus eroaa hieman ja harjoitteista noin puolet on uusia. Jos kävit aiemman ja haluat tulla tähän mukaan, saat tästä 70 % alennusta.

Kouluttajana Webinaarissa
Henri Hänninen – fysiikkavalmentaja ja akrobaatti

 • Fysiikkavalmentanut lukuisia tanssijoita, akrobaatteja, tankotanssijoita ja ilma-akrobaatteja. Niin tavoitteellisesti harjoittelijoita kuin ammattilaisia
 • Valmentanut lukuisia huippu-urheilijoita, joilla suomen mestaruuksia ja mitaleita mm. tankotanssissa, taitoluistelussa, moukarin heitossa, voimannostossa, kilpatanssissa jne.
 • Erikoistunut taitolajien fysiikkavalmennukseen
 • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia fysiikkaharjoittelussa
 • Akrobaatti (ilma-, lattia- ja pariakrobatia sekä pariakrobatia ilmassa), voimailija ja parkouraaja.

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!