Athletican pääkoulutukset

Athleticalla on kaksi huippukoulutusta, joissa saat mahdollisamman paljon irti valmentajiemme ammattitaidosta. Molemmat koulutukset ovat pituudeltaan neljän viikonlopun mittaisia. Tällä sivulla kerromme, mitä eroa näillä koulutuksilla on ja kumpi niistä sopii sinulle.

Athletican valmennustallista löytyy niin tavoitteellisesti treenaavia kuntoilijoita kuin olympiaurheilijoitakin. Mm. kymmenet Suomen mestarit ja useat maailman mestarit ovat harjoitelleet Athletican fysiikkavalmennuksessa. Lisäksi Athletica on kouluttanut toista tuhatta liikunta-alan ammattilaista fysiikkavalmennuksen eri osa-alueisiin liittyen. Kaikki Athletican valmentajat päivittävät tietojaan perehtymällä uusimpiin tutkimuksiin fysiikkavalmennuksesta viikoittain. Kyllä, ajattelit oikein, siis nörtteilevät sekä tiedonjanon ilosta että suoveltaakseen opittua käytäntöön niin valmennuksissa kuin koulutuksissa. Lue lisää Athletican valmentajista.

Fysiikkavalmentaja -koulutus pähkinänkuoressa:

  • Kenelle: Suunnattu liikunta-alan ammattilaisille tai sellaisiksi haluaville, valmentajille, fysioterapeuteille, PT-koulutuksen käyneille ja lajivalmentajille.
  • Tarvittavat esitiedot: Kokemusta fysiikkavalmentamisesta tai tavoitteellisesta harjoittelusta sekä ihmiskehon päälihasryhmien toiminnan ja rakenteen perusymmärrystä. Lisäksi pintatasoa syvemmälle ulottuva kiinnostus fysiikkavalmentamisesta :)!
  • Mitä saat: Opit tekemään kovia tuloksia tuottavia harjoitusohjelmia kokonaistutkimusnäyttöön pohjautuvilla menetelmillä sekä ymmärtämään kehittävän fyysisen harjoittelun lainalaisuuksia. Lisäksi opit erottamaan kokonaistutkimusnäyttöön perustuvat harjoitusmenetelmät muista ja saat työkaluja laadukkaaseen treenien ohjaamiseen.
  • Käsiteltävät aihekokonaisuudet: Voima-, nopeus-, liikkuvuus- ja kestävyysharjoittelun parhaat harjoitusmenetelmät sekä ymmärrys harjoitusvaikutuksista, yksilön tavoitteita tukeva kuntotestaaminen, taitoharjoittelun lainalaisuuet ja optimoitu periodisointi ja ohjelmointi harjoitusohjelmissa.

Syvaluotaava fysiikkavalmennuksen jatkokurssi pähkinänkuoressa:

  • Kenelle: Kaikille liikunta-alan ammattilaisille, jotka haluavat tietää syvällisesti miten tuloksekasta treeniä toteutetaan ja mitä ihmiskehossa tällöin tapahtuu.
  • Tarvittavat esitiedot: Fysiikkavalmentaja -koulutuksen käyminen TAI sinulla on halussa ihmisen fysiologia, anatomia, hermolihasjärjestelmän sekä energiantuottomekanismien toiminta ja sinulla on kokemusta fysiikkavalmennuksen suunnittelusta (harjoittelun ohjelmointi ja periodisointi)
  • Mitä saat: Syvällisen ymmärryksen solu- ja molekyylitasolta asti mitä ihmiskehossa harjoittelun aikana ja vaikutuksesta tapahtuu ja miten tämä tieto hyödynnetään käytännön fysiikkavalmennuksessa. Opit soveltamaan liikuntabiologista tietoa ja optimoimaan harjoitusohjelmia erilaisiin tarpeisiin uusimman tutkimustiedon ja lajianalyysien avulla.
  • Käsiteltävät aihekokonaisuudet: Voima-, nopeus-, liikkuvuus- ja kestävyysharjoittelun syventävät opinnot ja näiden harjoitteluun liittyvät solutasolle asti menevät mekanismit ihmiskehossa. Lajianalyysien optimoitu hyödyntäminen harjoitusohjelmissa sekä taitojen oppimisen fysiologian ymmärtäminen ja käytäntöön soveltaminen.