Ponnistusvoima 3 kk verkkovalmennus!

Alku- ja lopputestausviikkoineen 3 kuukauden mittainen valmennus alakropan räjähtävälle voimantuotolle ja ponnistusominaisuuksille.

Mitä tällä valmennuksella kehitetään?

Ponnistusvoima -verkkovalmennus keskittyy alaraajojen räjähtävän voimantuoton kehittämiseen. Ohjelmassa tehdään sekä maksimivoima- että nopeusvoimaharjoittelua fokuksen siirtyessä ohjelman aikana koko ajan voimakkaammin tehokkaiden ponnistusten suuntaan. Ponnistusvoimaa pyritään kehittämään monipuolisesti niin ylös- , eteen- kuin sivulle!

Kuinka monta treeniä viikkossa valmennuksessa tehdään?

Pystyt itse vaikuttamaan tähän! Saat valita 2, 3 tai 4 treeniä viikossa sisältävän ohjelman. Lisäksi kokonaisharjoitusmäärään vaikuttaa harjoitustaustasi eli ohjelmista tulee olemaan matalan, keskisuuren ja suuren harjoitusvolyymin versiot. Käytännössä suuren harjoitusvolyymin ohjelma ei tule mahtumaan kahteen treeniin ja matalan harjoitusvolyymin ohjelmaa ei todennäköisesti ole tarpeen jakaa neljään osaan, joten eriliaisia ohjelmavaihtoehtoja tulee olemaan 6 kappaletta.

Pienimmillään ajallinen panostus viikkotasolla on noin 3 tuntia viikossa jaettuna kahteen noin 90 min mittaiseen harjoitukseen (matala tai keskisuuri harjoitusvolyymi 2 x viikossa toteutettuna)

Kenelle tämä valmennus sopii?

Tämä valmennus sopii sinulle, jos haluat kehittyä ensisijaisesti räjähtässä voimantuotossa eli hypätä aiempaa pidemmälle ja korkeammalle. Valmennus sopii myös valmistavana harjoitteluna myöhemmälle juoksu- ja plyometriaharjoitteluohjelmalle. Jonkin verran erityisesti matalatehoista, keskitehoista ja kovatehoista plyometriaa tulee sisältymään myös tähän ohjelmaan – erityisesti kokeneemmille harjoittelijoille! Muutamia tilanteita, joihin Ponnistusvoima -verkkovalmennus voisi sopia:

* Aloittelevalle nopeusvoimaharjoittelijalle ensimmäiseksi matalan kynnyksen ohjelmaksi (2 x noin 1,5 h mittaista treeniä viikossa)

* Kokeneemmalle voimaharjoittelijalle, joka haluaa ulosmitata voimatasojensa hyödyt myös räjähtävyyspuolelelle.

* Tavoitteelliselle kuntoilijalle kehittämään alaraajojen nopeusvoimasuorituskykyä harrastuksia  varten (esimerkiksi: pomppua kesän beach volley kentille, höntsäfutikseen, frisbeegolf harrastuksen tueksi, tennis/padel/sulkapallokentille räjähtävyys kuntoon!)

* Joissakin tilanteissa tämä valmennus voi toimia myös voima- ja nopeusvoimasuorituskykyä ylläpitävänä harjoitteluna esimerkiksi palloilijan kesän kilpailukaudelle (tästä kannattaa kysyä yksilökohtaisesti lisää)

Jos epäilet sopiiko valmennus sinun tilanteeseesi, voit laittaa viestiä olli@athletica.fi niin mietitään yhdessä!

Mitä harjoitustiloja ja välineitä tämä valmennus vaatii?

Tämä valmennus on hyvin todennäköisesi suoritettavissa kuntosaliolosuhteissa. Muutamien erikorkuisten korokkeiden, lisäpainoina käytettävien käsipainojen/kahvakuulien sekä vastuskuminauhojen lisäksi et tarvitse muuta nopeusvoimaharjoittelun suorittamiseen. Maksivoimaharjoitteluun riittävät levytangot, painot sekä muutamat yleisimmät kuntosalilaitteet. Jos jotain välinettä ei syystä tai toisesta löydy, voit kysellä apuja valmennukseen liittyvän WhatsApp ryhmän kautta!

Mitä valmennus maksaa?

Tämä 3kk mittainen verkkovalmennus maksaa 155€ (sis alv). Athletican verkkovalmennuksiin käyvät liikuntaeduista seuraavat: Smartum, Edenred ja Epassi. Voit maksaa valmennuksen joko kokonaan tai osittain näillä eduilla.

Palautetta Ponnistusvoima -valmennuksesta:

Lähtötestissä vauhditon pituus oli 225 cm ja jo ohjelman puolivälissä hyppäsin 240 cm

- Atte Niittykangas

Ohjelmavariaatio: Matala treenivolyymi, harjoitukset 2 x viikossa.

Mikä valmennuksessa oli onnistunutta?

Monipuolisuus ja valmentajan nopeat vastaukset. PItkien palautuksien vuoksi ehti hyvin tehdä myös muita asioita, kun treenasin kotisalilla.

Suosittelisitko valmennusta muille?

Kyllä

- Jyri Lappalainen

Ohjelmavariaatio: Suuri treenivolyymi, harjoitukset 3 x viikossa.

Olli Koskinen

Olli Koskinen

Athletican fysiikkavalmentaja (LitM)

 • Fysiikkavalmentanut yleisurheilun kansallisen ja kansainvälisen tason urheilijoita ja ollut yhden voimassa olevan aikuisten SE-tuloksen ja ikäluokan ME-tuloksen tehneen urheilijan valmennustiimissä.
 • Valmentanut/Valmentaa kymmeniä Superpesikessä pesäpalloa pelaavia urheilijoita
 • Valmentanut lukuisia muidenkin palloilulajien kansallisen tason urheilijoita esimerkiksi seuraavista lajeista
  • Jääkiekko
  • Sulkapallo
  • Jalkapallo
  • Jenkkifutis
 • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia sekä Athletican itse luomissa koulutuskokonaisuuksissa, että erikseen räätälöidyissä tilauskoulutuksissa.

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

Oletko jo ladannut Ollin kirjoittaman 15 -sivuisen oppaan nopeusvoimaharjoittelusta? Jos et, se on saatavissa tältä sivulta!

Ilmoittautumislomake Ponnistusvoima -verkkovalmennukseen

Alla olevalla lomakkeella pääset ilmoittautumaan valmennukseen. Huomaathan, että ilmoittautuminen valmennukseen on sitova. Verkkovalmennuksen seuraava lähtö on ma 9.9.2024 ja valmennuksen materiaalit saat käyttöösi tätä edeltävällä viikolla.  Tämä verkkovalmennus on mahdollista maksaa seuraavilla liikuntaeduilla: Smartum, Edenred sekä ePassi (ohjeet liikuntaeduilla maksamiseen saat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen). Valmennuksen hinta ennakkovaraajan edulla on 115 € 23.8. asti. Valmennuksen normaali hinta on 155 €. Viimeinen ilmoittautumispäivä on to 5.9.2024.!