Valmentajat

Olemme yliopistokoulutettuja liikuntatieteilijöitä ja meillä on koulutustaustan lisäksi takana useiden vuosien ja satojen asiakkaiden verran käytännön valmennus- ja kuntotestauskokemusta. Jokaiselta meistä löytyy vankka voima-, nopeus-, kestävyys- ja liikkuvuusvalmennusosaaminen, minkä lisäksi meillä on omat erityisosaamisalueemme.

Valmennusosaamisen tavoitteellisen kehittämisen lisäksi jokainen meistä harjoittelee omia lajejaan tavoitteellisesti. Omista lajitaustoistamme löytyy mm. kilpavoimailua, yleisurheilua, parkouria, vapaasukellusta, boulderointia, lumilautailua, wushua ja useita eri sirkusakrobatialajeja.

Tuomas Rytkönen

Olli Koskinen

Mika Vuoriainen

Henri Hänninen

Tuomas Rytkönen

Mika vuoriainen

Olli Koskinen

Henri Hänninen

Tuomas Rytkönen

Tuomas Rytkönen on liikuntabiologi (LitM) ja Athletican fysiikkavalmentaja, joka on erikoistunut maksimivoiman, nopeusvoiman, kestovoiman ja lihasmassan kehittämiseen. Myös yhdistetty voima- ja kestävyysharjoittelu kuuluu Tuomaksen erikoisosaamisalueisiin. Tuomas on fysiikkavalmentanut viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana ammatikseen kovalla tuloskehityksellä kymmenien urheilulajien urheilijoita ja kuntoilijoita, mm. toistakymmentä voimailulajien Suomen mestaria sekä useita SE-urheilijoita ja muutamia maailman mestareita, sisäsoudun maailmanmestaria, yleisurheilun Suomen mestareita sekä NHL- ja SM-liigajääkiekkoilijoita.  Tuomas on pitänyt koulutuksia yli 1000:lle liikunta-alan ammattilaselle voima- ja fysiikkavalmennuksesta. Tuomas on  kirjoittanut Voimaharjoittelun käsikirjan, joka kokoaa yhteen kokonaistutkimusnäytön voimanlajien kehittämisestä ja antaa tuhdin tietopaketin voimaharjoittelun periodisointiin ja ohjelmointiin. Tuomas on myös toiminut voimaharjoittelun konsulttina useille eri tahoille, mm. keihäsmaajoukkueelle, jääkiekon ja jalkapallon Suomen pääsarjajoukkueille sekä eri yksilölajien huippu-urheilijoiden valmentajille. Tuomaksen oma urheilutausta löytyy voimailusta ja mieheltä löytyykin 7 Suomen mestaruutta, 9 Suomen ennätystä ja 1 maailmanennätys leuanvedosta. 

Tuomaksen motto valmentajana: ”Parhaat tulokset saadaan, kun valmennuksessa yhdistetään kokonaistutkimusnäytön tarjoama tieto, vuosien kokemus kovia tuloksia tuottaneesta käytännön valmennuksesta sekä kyky yksilöidä harjoittelu urheilijan tavoitteisiin, sen hetkiseen kuntotestattuun kuntotasoon, harjoittelukokemuksiin, elämäntialnteeseen ja mieltymyksiin.” 

Tuomas Rytkönen – Liikuntabiologi (LitM) ja fysiikkavalmentaja

 • Valmentanut kymmeniä voimailulajien SM-mitalisteja, useita SE-urheilijoita ja muutamia maailman mestareita
 • Valmentanut sisäsoudun maailmanmestaria
 • Valmentanut useita yleisurheilun Suomen mestareita
 • Valmentanut NHL- ja SM-liigajääkiekkoilijoita
 • Konsultoinut jääkiekon SM-liiga- ja jalkapallon Veikkausliiga -seuroja
 • Kirjoittanut Voimaharjoittelun käsikirjan
 • Kouluttanut yli 1000:tta liikunta-alan ammattilaista
 • Luennoinut mm. Liikuntatieteellisen seuran Kuntotestauspäivillä, Kansainvälisessä voimaharjoitteluseminaarissa, Kansainvälisessä keihäskonferenssissa ja Kansainvälisessä liikuntabiologian symposiumissa 

Tuomaksen oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Tuomas Rytkönen

Mika Vuoriainen

Mika Vuoriainen (LitM) käynnisti yhdessä Tuomas Rytkösen kanssa Athletican toiminnan vuonna 2011. Mikalla on monipuolinen lajitausta, joka on viime vuosina painottunut parkouriin ja kiipeilyyn (mm. Taiji ja muut kamppailulajit, salibandy, lumilautailu, vapaasukellus, uinti, telinevoimistelu sekä akrobatia). Valmentajana Mika innostuu projekteista, joissa pääsee tutustumaan erilaisiin lajeihin ja liikkujiin.  Erityiskiinnostuksen kohteena on ollut erilaiset kuntoutusprojektit, sillä niissä pääsee soveltamaan osaamista ja sopeuttamaan harjoittelua vamman ehdoilla. Kuntoutushommia on ollut Mikalla itselläkin, esim. tätä esittelyä tehdessä on katkenneen akillesjänteen kuntoutus käynnissä (ja hyvin kulkee!). Aina ei siis Mika ole voinut maksimivoimaa salilla tehdä, vaan tutuksi ovat tulleet kehonhuollon menetelmät joogasta kehonkuunteluun ja hengitysharjoituksiin. Lisäksi Mikalla on monipuolista esiintymiskokemusta mm. teatterista, liikuntaesityksistä (mm. Shanghai 2010 maailmannäyttely) sekä kouluttajana. 

Esimerkkinä valmennusprojekteista voisi nostaa muutaman välilevyn kuntoutuksen, SM-mitaleja (mm. vapaasukellus, taido, leuanveto) sekä taitoprojekteja kuten tanssijoiden kunto-ohjelmia. Joukkueurheilupuolella Mika on mukana Seinäjoen jymyjussien fysiikkavalmennuksessa ja on valmentanut yksittäisiä joukkuelajien pelaajia (koripallo, salibandy). Eniten valmennuksia on kuitenkin ollut kehonhuoltopuolella sekä parkouraajissa! 

Koulutuksia on pidetty Suomessa (fysioterapeuteille, Voimavalmentaja koulutusta (Trainer4You) sekä workshoppeja erilaisissa tapahtumissa) ja ulkomailla (Workshoppeja). Lisäksi Mikalla on vuosien kokemus parkourin taitovalmennuksesta (vuodesta 2006) sekä kehonhuollon ja liikkuvuuden ohjauksesta (vuodesta 2010).

Mikan oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Mika Vuoriainen

Olli Koskinen

Olli Koskinen on liikuntabiologi (LitM) ja Athletican fysiikkavalmentaja, joka on erikoistunut erityisesti nopeusvoiman ja liikenopeuden kehittämiseen. Kuitenkin myös voiman, lihasmassan ja kestävyysharjoittelun ohjelmointi onnistuu.

Olli on toiminut Athletican fysiikkavalmentajana vuodesta 2014 asti ja on vuosien kuluessa valmentanut menestyksekkäästi niin aloittelevia, keskitasoisia kun kokeneempiakin voimailijoita; eri joukkuelajien kansallisen tason urheilijoita sekä kansallisella tasolla menestyneitä yleisurheilijoita. 

Olli on myös kouluttanut kymmeniä viikonloppuja Athletican Tuomaksen luomaa “Voimavalmentaja” -koulutusta sekä käynyt kouluttamassa urheiluvalmentajia ympäri Suomea lyhyiden, päivän tai kahden mittaisten täsmäkoulutusten merkeissä.

Olli Koskinen

 • Valmentanut useita joukkuelajien pelaajia junioreista aina pääsarjatasolle asti.
 • Valmentaa kansallisen tason yleisurheilijoita – (Valmennettavilla yhteensä 4 kpl Kalevan Kisojen mitaleita – 2020: 2 kpl Kalevan Kisojen mitalistia ja 2021: 2 kpl Kalevan Kisojen mitalistia). Lisäksi yksi Ollin fysiikkavalmennuksessa olevista yleisurheilijoista kilpaili Tokion Olympialaisissa 2021. 
 • Valmentaa tälläkin hetkellä useita aikuisyleisurheilijoita (Yhteensä 4 kpl SAUL SM-mitaleita)
 • Kouluttanut ylempänä mainitun Voimavalmentajakoulutuksen lisäksi fysiikkavalmentajia eri alueorganisaatioiden järjestämissä tapahtumissa (mm. Pohjois-Savon liikunta, Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemia ja Kuortaneen Urheiluopisto)
 • Toimii toista vuotta putkeen osana pääsarjatasolla Superpesistä pelaavien Seinäjoen Jymyjussien fysiikkavalmennustiimiä.

Ollin oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Olli Koskinen

Henri Hänninen

Henri Hänninen on liikuntabiologi (LitM), valmentaja, kouluttaja ja sirkusartisti.

Valmennus- ja testausopin pääaineopintojen lisäksi Henrille on vuosien varrella kertynyt sivuainekokonaisuudet kognitiivisesta neurotieteestä, kemiasta ja molekyylibiologiasta, sekä akateemisen personal trainerin sertifikaatti.

Henrillä on vuosien kokemus parkourin ja usean akrobatialajin opettamisesta sekä akrobaattina esiintymisestä. Tällä hetkellä hän työskentelee pääosin taitolajeihin erikoistuneena fysiikkavalmentajana (Athletica) sekä kouluttajana ja asiantuntijana (Trainer4You, Sirkus 2.0, Athletica). Vuosien valmennus- ja perehtymistyön johdosta Henrin erityisosaamiseksi on muodostunut tarkka lajien analysointi ja kovaa fyysisten ominaisuuksien yhdistelmää vaativien taitolajien fysiikkavalmennus. Erityisen lähellä hänen sydäntään ovat erilaiset esiintymislavoille tähtäävät akrobatia- ja tanssilajit. Esiintyvien taiteiden puolella Henrin on valmentanut kaikkia notkeusakrobaateista ryhmäakrobatian pohjiin ja ilma-akrobaateista trampoliini- ja lattia-akrobaatteihin.

Valmennusosaamista ja meriittejä löytyy myös erikoistuneen, korkean tason kilpaurheilun saralta. Kansallisen tason mitaleita Henrin valmennettaville on kertynyt mm. voimanostossa, tankotanssissa, moukarinheitossa, nykyjazzissa, pesäpallossa ja leuanvedossa. Kansainvälisten kisojen karsintarajoja on ylitetty taitoluistelussa ja tankotanssissa. Kivuttomia treenikausia ja kirkkaita mitaleita!

Henri taistelee haitallisia traditioita vastaan ja pyrkii tuomaan oikeaan tietoon perustuvaa päätöksentekoa kaikille kentille, missä hän vaikuttaa. “Se, että aina on tehty näin, ei ole riittävän hyvä syy. Tulevaisuuden kuuluu olla menneisyyttä parempi”. Näyttöön perustuvat, aidosti kestävät harjoittelumenetelmät tulevat johtamaan kovempiin tuloksiin ja pidempiin urheilu-uriin, kuin mitä aiemmin on nähty. 

Henrin oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Henri Hänninen

Ota yhteyttä

6 + 15 =