Valmentajat

Olemme yliopistokoulutettuja liikuntatieteilijöitä ja meillä on koulutustaustan lisäksi takana useiden vuosien ja satojen asiakkaiden verran käytännön valmennus- ja kuntotestauskokemusta. Jokaiselta meistä löytyy vankka voima-, nopeus-, kestävyys- ja liikkuvuusvalmennusosaaminen, minkä lisäksi meillä on omat erityisosaamisalueemme.

Valmennusosaamisen tavoitteellisen kehittämisen lisäksi jokainen meistä harjoittelee omia lajejaan tavoitteellisesti. Omista lajitaustoistamme löytyy mm. kilpavoimailua, yleisurheilua, parkouria, vapaasukellusta, boulderointia, lumilautailua, wushua ja useita eri sirkusakrobatialajeja.

Tuomas Rytkönen

Olli Koskinen

Mika Vuoriainen

Henri Hänninen

Tuomas Rytkönen

Mika vuoriainen

Olli Koskinen

Henri Hänninen

Tuomas Rytkönen

Tuomas Rytkönen on liikuntabiologi (LitM) ja Athletican fysiikkavalmentaja, joka on erikoistunut maksimivoiman, nopeusvoiman, kestovoiman ja lihasmassan kehittämiseen. Myös yhdistetty voima- ja kestävyysharjoittelu kuuluu Tuomaksen erikoisosaamisalueisiin. Tuomas on fysiikkavalmentanut viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana ammatikseen kovalla tuloskehityksellä kymmenien urheilulajien urheilijoita ja kuntoilijoita, mm. toistakymmentä voimailulajien Suomen mestaria sekä useita SE-urheilijoita ja muutamia maailman mestareita, sisäsoudun maailmanmestaria, yleisurheilun Suomen mestareita sekä NHL- ja SM-liigajääkiekkoilijoita.  Tuomas on pitänyt koulutuksia yli 1000:lle liikunta-alan ammattilaselle voima- ja fysiikkavalmennuksesta. Tuomas on  kirjoittanut Voimaharjoittelun käsikirjan, joka kokoaa yhteen kokonaistutkimusnäytön voimanlajien kehittämisestä ja antaa tuhdin tietopaketin voimaharjoittelun periodisointiin ja ohjelmointiin. Tuomas on myös toiminut voimaharjoittelun konsulttina useille eri tahoille, mm. keihäsmaajoukkueelle, jääkiekon ja jalkapallon Suomen pääsarjajoukkueille sekä eri yksilölajien huippu-urheilijoiden valmentajille. Tuomaksen oma urheilutausta löytyy voimailusta ja mieheltä löytyykin 7 Suomen mestaruutta, 9 Suomen ennätystä ja 1 maailmanennätys leuanvedosta. 

Tuomaksen motto valmentajana: ”Parhaat tulokset saadaan, kun valmennuksessa yhdistetään kokonaistutkimusnäytön tarjoama tieto, vuosien kokemus kovia tuloksia tuottaneesta käytännön valmennuksesta sekä kyky yksilöidä harjoittelu urheilijan tavoitteisiin, sen hetkiseen kuntotestattuun kuntotasoon, harjoittelukokemuksiin, elämäntialnteeseen ja mieltymyksiin.” 

Tuomas Rytkönen – Liikuntabiologi (LitM) ja fysiikkavalmentaja

 • Valmentanut kymmeniä voimailulajien SM-mitalisteja, useita SE-urheilijoita ja muutamia maailman mestareita
 • Valmentanut sisäsoudun maailmanmestaria
 • Valmentanut useita yleisurheilun Suomen mestareita
 • Valmentanut NHL- ja SM-liigajääkiekkoilijoita
 • Konsultoinut jääkiekon SM-liiga- ja jalkapallon Veikkausliiga -seuroja
 • Kirjoittanut Voimaharjoittelun käsikirjan
 • Kouluttanut yli 1000:tta liikunta-alan ammattilaista
 • Luennoinut mm. Liikuntatieteellisen seuran Kuntotestauspäivillä, Kansainvälisessä voimaharjoitteluseminaarissa, Kansainvälisessä keihäskonferenssissa ja Kansainvälisessä liikuntabiologian symposiumissa 

Tuomaksen oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Tuomas Rytkönen

Mika Vuoriainen

Mika Vuoriainen (LitM) käynnisti yhdessä Tuomas Rytkösen kanssa Athletican toiminnan vuonna 2011. Mikalla on monipuolinen lajitausta, joka on viime vuosina painottunut parkouriin ja kiipeilyyn (mm. Taiji ja muut kamppailulajit, salibandy, lumilautailu, vapaasukellus, uinti, telinevoimistelu sekä akrobatia). Valmentajana Mika innostuu projekteista, joissa pääsee tutustumaan erilaisiin lajeihin ja liikkujiin.  Erityiskiinnostuksen kohteena on ollut erilaiset kuntoutusprojektit, sillä niissä pääsee soveltamaan osaamista ja sopeuttamaan harjoittelua vamman ehdoilla. Kuntoutushommia on ollut Mikalla itselläkin, esim. tätä esittelyä tehdessä on katkenneen akillesjänteen kuntoutus käynnissä (ja hyvin kulkee!). Aina ei siis Mika ole voinut maksimivoimaa salilla tehdä, vaan tutuksi ovat tulleet kehonhuollon menetelmät joogasta kehonkuunteluun ja hengitysharjoituksiin. Lisäksi Mikalla on monipuolista esiintymiskokemusta mm. teatterista, liikuntaesityksistä (mm. Shanghai 2010 maailmannäyttely) sekä kouluttajana. 

Esimerkkinä valmennusprojekteista voisi nostaa muutaman välilevyn kuntoutuksen, SM-mitaleja (mm. vapaasukellus, taido, leuanveto) sekä taitoprojekteja kuten tanssijoiden kunto-ohjelmia. Joukkueurheilupuolella Mika on mukana Seinäjoen jymyjussien fysiikkavalmennuksessa ja on valmentanut yksittäisiä joukkuelajien pelaajia (koripallo, salibandy). Eniten valmennuksia on kuitenkin ollut kehonhuoltopuolella sekä parkouraajissa! 

Koulutuksia on pidetty Suomessa (fysioterapeuteille, Voimavalmentaja koulutusta (Trainer4You) sekä workshoppeja erilaisissa tapahtumissa) ja ulkomailla (Workshoppeja). Lisäksi Mikalla on vuosien kokemus parkourin taitovalmennuksesta (vuodesta 2006) sekä kehonhuollon ja liikkuvuuden ohjauksesta (vuodesta 2010).

Mikan oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Mika Vuoriainen

Olli Koskinen

Olli Koskinen on liikuntabiologi (LitM) ja Athletican fysiikkavalmentaja, joka on erikoistunut erityisesti nopeusvoiman ja liikenopeuden kehittämiseen. Kuitenkin myös voiman, lihasmassan ja kestävyysharjoittelun ohjelmointi onnistuu.

Olli on toiminut Athletican fysiikkavalmentajana vuodesta 2014 asti ja on vuosien kuluessa valmentanut menestyksekkäästi niin aloittelevia, keskitasoisia kun kokeneempiakin voimailijoita; eri joukkuelajien kansallisen tason urheilijoita sekä kansallisella tasolla menestyneitä yleisurheilijoita. 

Olli on myös kouluttanut kymmeniä viikonloppuja Athletican Tuomaksen luomaa “Voimavalmentaja” -koulutusta sekä käynyt kouluttamassa urheiluvalmentajia ympäri Suomea lyhyiden, päivän tai kahden mittaisten täsmäkoulutusten merkeissä.

Olli Koskinen

 • Valmentanut useita joukkuelajien pelaajia junioreista aina pääsarjatasolle asti.
 • Valmentaa kansallisen tason yleisurheilijoita – (Valmennettavilla yhteensä 4 kpl Kalevan Kisojen mitaleita – 2020: 2 kpl Kalevan Kisojen mitalistia ja 2021: 2 kpl Kalevan Kisojen mitalistia). Lisäksi yksi Ollin fysiikkavalmennuksessa olevista yleisurheilijoista kilpaili Tokion Olympialaisissa 2021. 
 • Valmentaa tälläkin hetkellä useita aikuisyleisurheilijoita (Yhteensä 4 kpl SAUL SM-mitaleita)
 • Kouluttanut ylempänä mainitun Voimavalmentajakoulutuksen lisäksi fysiikkavalmentajia eri alueorganisaatioiden järjestämissä tapahtumissa (mm. Pohjois-Savon liikunta, Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemia ja Kuortaneen Urheiluopisto)
 • Toimii toista vuotta putkeen osana pääsarjatasolla Superpesistä pelaavien Seinäjoen Jymyjussien fysiikkavalmennustiimiä.

Ollin oppiin pääset tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Olli Koskinen

Henri Hänninen

Henri Hänninen on liikuntanörtti (LitM), akrobaatti, valmentaja ja kouluttaja.

Koulutukseltaan hän on liikuntabiologi. Valmennus- ja testausopin pääaineopintojen mukaan on tarttunut mm. neurotieteen, solubiologian ja kemian perusopintokokonaisuudet sekä akateeminen personal trainer -sertifikaatti. Opinnäytteissään hän tutki mm. taitoharjoittelun periodisaatiota sekä parkourin biomekaniikkaa.

Nörtteilyn, kouluttamisen ja valmennuksen lisäksi hän myös treenaa ja hyödyntää omia oppejaan itse. Lajitaustaa löytyy: parkourin ja ilma-akrobatian hän on vienyt ammatiksi asti, ja matkan varrella mukaan on tarttunut perusteita kymmenistä muista eri lajeista. Ennen fysiikkavalmennukseen ja asiantuntijoiden kouluttamiseen keskittymistä hän on opettanut parkouria ja useita eri akrobatialajeja sekä esiintynyt mm. ilma-akrobaattina, parkouraajana ja erilaisina hahmoina. 

Tällä hetkellä hän työskentelee pääosin taitolajeihin erikoistuneena fysiikkavalmentajana (Athletica) sekä kouluttajana ja asiantuntijana (Artformance, Athletica). Henrin erityisosaamisen ydin liittyy eri lajien tarkkaan analysointiin, fyysisesti vaativien taitolajien harjoitteluun sekä erikoisiin voiman, nopeuden, liikkuvuuden ja taitojen yhdistelmiin.

Esiintyvien taiteiden puolella Henri on valmentanut monenlaisia sirkus- ja tanssialan osaajia, aivan sieltä notkeusakrobaateista katutanssijoiden kautta ryhmäakrobatian pohjiin ja ilma-akrobaateista nykytanssijoiden kautta trampoliini- ja lattia-akrobaatteihin.

Valmennusosaamista ja meriittejä löytyy myös erikoistuneen kilpaurheilun puolelta. Kansallisen tason mitaleita Henrin valmennettaville on kertynyt mm. voimanostossa, tankotanssissa, nykyjazzissa ja pesäpallossa. Kansainvälisten kisojen karsintarajoja puolestaan on ylitetty moukarinheitossa, taitoluistelussa, kilpaleuanvedossa ja tankotanssissa. Paljon kivuttomia treenikausia ja kirkkaita mitaleita!

Henrin vahva tarve ymmärtää ilmiöiden taustoja pintaa syvemmin on johtanut toisaalta hyvin laajaan ja syvään harjoitteluun liittyvien kokonaisuuksien hahmottamiseen, ja toisaalta vaikeuteen hyväksyä liian yksinkertaisia selityksiä monimutkaisille ilmiöille tai liian kevyitä perusteluita tärkeille treenivalinnoille.

Työn puolesta Henri pyrkii viemään vahvaan näyttöön ja parhaaseen olemassa olevaan tietoon perustuvaa päätöksentekoa kaikille kentille, missä hän vaikuttaa. Henri pyrkii aktiivisesti pysymään ajan tasalla parhaasta nykytiedosta ja kaventamaan tutkimuskoontien ja käytännön kenttien välistä kuilua.

Henrin tavoittaa mm. Instagramista, ja hänen oppiin voi päästä tulevissa Athletican koulutuksissa ja verkkovalmennuksissa.

Henri Hänninen

Ota yhteyttä

9 + 9 =