Notkeus & liikkuvuus-lisäosa

Muihin treeniohjelmiin sopivat liikkuvuuden lisäohjeet

Mistä on kyse?

Notkeutta ja liikkuvuutta kehittävä lisäosa on laadittu vastaamaan kysymykseen ”miten minun kannattaisi treenata liikkuvuutta, kun päätavoitteeni ovat aivan muualla, mutta haluaisin saada liikkuvuuden kehittymään samalla kuin treenaan päätavoitteitani kohti?”

Liikkuvuus-lisäosa sisältää lyhyet muiden treenien verryttelyihin sopivat liikkuvuusosiot sekä lyhyitä arkiliikunnan sekaan sopivia pieniä liikkuvuusharjoitteita ja vetristelyideoita. Kaiken kehittävän harjoittelun tavoin myös tämän lisäosan treenit kehittyvät ja muuttuvat ajan myötä.

Valmennusjakso kestää 3 kk. Sen lisäksi, että liikkuvuusharjoitteet skaalautuvat lennosta ja muuttuvat sitä mukaa kun kehityt, mukaan tulee muutamia uusia liikkeitä ja ideoita muutaman viikon välein.

Lisäosa sopii kaikkiin Athletican verkkovalmennuksiin (tai muun treenaamisen oheen). Tämä sopii myös aivan kaiken tasoisille ihan sieltä ”olisi kiva joskus päästä syväkyykkyyn”-tasolta spagaatteihin ja ”jos saisi hartiat edes vähän vetristymään”-tasolta siltakaatoihin.

Lisäosasta on olemassa useampi versio ja variaatio, joista sinulle valikoituu se, mikä sopii parhaiten A) liikkuvuustavoitteisiisi ja tasoosi, ja B) päätavoitteesi treeneihin.

Seuraava verkkovalmennusten lähtö on 6.5.2024, ja liikkuvuus-lisäosa lähetetään samaan aikaan verkkovalmennusstartin kanssa!

HUOM: Jos tilaat liikkuvuus-lisäosan toisen Athletican verkkovalmennuksen kanssa, voit tehdä sen täyttämällä vain kyseisen verkkovalmennuksen ilmoittautumislomakkeen ja klikkaamalla lisäosan sieltä mukaan! Jos haluat omien treenisi tueksi liikkuvuus-lisäosan, tee se alla olevalla lomakkeella.

Lisäosan hinta minkä tahansa Athletican verkkovalmennuksen kanssa ostettuna on 39 €. Ilman verkkovalmennusta hinta on 89€

Tällä saat parhaan hyödyn irti muiden treenien verryttelyistä!

Muiden treenien alkuverryttelyt ovat sivutavoitteiden osalta aliarvostettu ja liian vähän hyödynnetty kultakaivos! Lämmittely on yksi parhaista paikoista edistää yleistaitojen tai liikkuvuuden kehittymistä, ja tämä lisäosa ottaa siitä liikkuvuuden osalta parhaan hyödyn irti. Liikkuvuusosiot on suunniteltu sopimaan saumattomasti muun treenin kokonaisuuteen ja valmistamaan kehoa tulevaan treeniin.

Liikkuvuus-lisäosa hyödyntää parasta liikkuvuuteen liittyvää tietoa ja osaamista.

Lisäosan treenit on suunnitellut Athletican liikkuvuus- ja taitoharjoitteluasiantuntija Henri. Liikkuvuusosioissa keskitytään oleelliseen, käytetään toimivimpia metodeita ja annetaan epäoleellisen ja tehottoman jäädä sivuun. Nämä liikkuvuustreenit eivät rakennu perinteisen venyttelyn varaan!

 

Mitä liikkuvuus-lisäosaan kuuluu?

Lisäosa sisältää lyhyehköjä (n. 5-10 min) muiden treenien alkuverryttelyihin sopivia osioita sekä aivan lyhyitä (alle 2 min) arjen sekaan sopivia ideoita. Erilaisten liikkuvuusosioiden määrä ja tarkka sisältö tulee siitä, mitä tavoittelet ja minkä muun verkkovalmennuksen mukana treenaat.

Lisäosan valmennusjakso kestää 3 kk. Liikkuvuusharjoitteet kehittyvät nousujohteisesti ajan myötä, ja muutaman viikon välein mukaan tulee muutama aivan uusi harjoite.

Verryttelyihin sisältyvät liikkuvuusosiot ovat se tärkein kehittävä osio! Arjen vetristelyistä kannattaa lähinnä kokeilla ideat läpi ja pitää parhaiten omaan arkeen sopivat mukana.

Milloin?

Seuraava startti on 6.5.2024. Liikkuvuus-lisäosan treenit alkavat siis samaan aikaan muiden verkkovalmennusten kanssa.

Hinta

Liikkuvuus-lisäosan hinta muiden Athletican verkkovalmennusten mukana ostettaessa on 39 €. Muuten hinta on 89 €.

Valmentaja

Henri Hänninen

Henri Hänninen

Fysiikkavalmentaja, kouluttaja ja akrobatti

  • Fysiikkavalmentanut lukuisia tanssijoita, akrobaatteja, tankotanssijoita ja ilma-akrobaatteja. Niin tavoitteellisia harrastajia kuin ammattilaisiakin.
  • Valmentanut useiden eri lajien kilpaurheilijoita. SM- ja/tai MM-tason kilpaurheilun osalta fysiikkavalmennuksellinen lajikirjo sisältää mm. tankotanssin, taitoluistelun, moukarinheiton, voimanoston, pesäpallon, jääkiekon ja katutanssin.
  • Erikoistunut taitolajien fysiikkavalmennukseen
  • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia fysiikkaharjoittelun osalta.
  • Akrobaatti (ilma-, lattia- ja pariakrobatia sekä pariakrobatia ilmassa), voimailija ja parkouraaja.

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

UKK – Usein kysytyt kysymykset.

Mitä välineitä tarvitsen liikkuvuus-lisäosan liikkeisiin?

Lisäosan liikkuvuusosiot hyödyntävät samoja tiloja ja välineitä, kuin päätavoitteiden treenit! Jos päätavoitteiden treenit tapahtuvat kuntosalilla, myös liikkuvuusosio hyödyntää kuntosalivälineitä (enimmäkseen vapaita painoja ja vastuskumeja), ja jos päätavoitteiden treenit tapahtuvat ulkona tai kentällä, liikkuvuusosiot vaativat vain tyhjää lattiatilaa.

Olen erittäin notkea, toimiiko liikkuvuus-lisäosa minulle?

Lisäosan harjoitteet skaalautuvat myös korkealle tasolle. Jos haluat ylläpitää notkeuttasi ja kehittää taitoa ja hallintaa laajoilla liikeradoilla, niin kyllä! Jos olet erittäin notkea ja haluat nähdä suurta liikkuvuuskehitystä, voimaa & liikkuvuutta -verkkovalmennus voi olla parempi.

Olen kankea kuin rautakanki. Toimiiko liikkuvuus-lisäosa minulle?

Toimii! Kaikki lisäosan liikkuvuusharjoitteet skaalautuvat helpommista haastavampiin, eikä millekkään liikkeille ole erityisiä ennakkovaatimuksia. Jos päätavoitteen treenit sujuvat hyvin, myös nämä sujuvat varmasti!

Jos liikkuvuus on tärkeä päätavoite, kannattaako ottaa tämä lisäosa?

Notkeutta ja liikkuvuutta tärkeänä päätavoitteena treenaaville voimaa & liikkuvuutta -verkkovalmennus on luultavasti parempi vaihtoehto!