Taitolajien fysiikkavalmennus

Oheisharjoitteluohjelmat ja valmennukset taitolajiesi oheen. Tehdään lajitreenistä kevyttä!

Mistä on kyse?

Taitolajien oheen suunniteltu verkkovalmennus, jonka kohdalla ei tarvitse arvailla, että miten eri osa-alueita kannattaa milloinkin treenata ja miten eri treenimuodot sopivat yhteen – harjoittelu on rakennettu monia eri metodeita hyödyntäen, mutta tiukasti oleelliseen keskittyen.

Valmennuksessa fyysisten pohjaominaisuuksien treenaus ja kokonaiskuormituksen hallinta on otettu haltuun niin, että pystyt treenaamaan lajitaitoja samalla, kun lajien vaatima voima kasvaa kuukaudesta toiseen.

Valmennuksesta on viisi eri versiota:

 • Akrobaattien ja tanssijoiden valmennus**
 • Ilma-akrobaattien ja tankotanssijoiden valmennus**
 • Voiman ja liikkuvuuden Minimal Effective Dose -valmennus**
 • UUSI: Parkouraajien valmennus – (a.k.a. ”voimaa, nopeutta & ponnistusvoimaa: parkour-versio”)
 • UUSI: Musiikkiteatterilaisten ja tanssijoiden valmennus – (a.k.a. ”taitolajien voimaa ja kestävyyttä”)

**Huom: nämä löytyvät myös nimellä Voimaa & Liikkuvuutta 1, ja niihin voi ilmoittautua kumman tahansa sivun kautta.

Eri versioiden tarkemmat kuvaukset löytyvät alempaa.

Treenien osalta valmennus sisältää valintasi mukaan 2-4 treeniä viikossa (1-2 pidempää treeniä + 0-2 lyhyttä oheissettiä). Valmennus on suunniteltu niin, että pystyt toteuttamaan lajitreeniä tämän ohella. Lyhyet oheissetit on suunniteltu niin, että voit halutessasi upottaa ne oman lajitreenisi lämmittelyihin tai jäähdyttelyyn.

Jokainen valmennus noudattaa samaa peruslogiikkaa: alussa rakennamme vahvaa pohjaa, ja lopuksi edetään lajinomaisempaan treeniin. Vaikka yleislogiikka on samanlainen, valmennusten sisällöt poikkeavat toisistaan reilusti – edes alun pohjanrakennusjakso ei ole samanlainen. Kaikista valmennuksista löytyy lähtötason, harjoitustaustan ja harjoitteluresurssien perusteella useampi variaatio.

Miksi taitolajien fysiikkavalmennus kannattaa?

Varsinaista ”cheat codea” nopeaan uusien haastavien liikuntataitojen oppimiseen ei ole, mutta näiden kolmen elementin yhdistelmällä pääsee lähimmäksi:

 1. Fyysinen valmius: ole valmiiksi riittävän vahva, räjähtävä ja notkea lajitaitoja varten.
 2. Vankka pohja: rakenna alle monipuolinen ja laaja pohja useista eri taidoista, ja pyri matkan varrella oppimaan lisää omasta oppimisestasi.
 3. Kyky ”epäonnistua” turvallisesti; hyväksy keskeneräisyys, pyri luopumaan epäonnistumisen pelosta ja häpeästä, uskalla ”epäonnistua” ja suhtaudu erilaisiin variaatioihin uteliaan leikkisästi.

Taitolajien fysiikkavalmennus ottaa näistä ensimmäisen kohdan haltuun! Tämä valmennus kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja liikkuvuutta lajiesi tarpeisiin niin, että voit omassa harjoittelussasi keskittyä vain lajitaitoihin. Tämän fysiikkatreenin myötä myös kyky ”epäonnistua” turvallisesti kehittyy, joten tästä on hyötyä myös kolmanteen kohtaan.

Lajien kirjo on valtava, eikä sama muotti todellakaan sovi kaikille. Tämä valmennuskokonaisuus sisältää eri versiot niihin viiteen tilanteeseen, joita minulta on valmennusvuosien aikana yksilövalmennuksessa kysytty kaikista eniten: akrobatia & tanssi, ilma-akrobatia & tankotanssi, parkour, musiikkiteatteri, ja minimal effective dose.  Tämä ei ole yhtä yksilöityä tai kallista, kuin yksilövalmennus, eikä yhtä geneeristä, kuin verkkovalmennukset yleensä. Jokaisesta ohjelmasta löytyy useita versioita erilaisiin tilanteisiin.

Milloin treenit alkavat?

Verkkovalmennusten seuraava lähtö tulee olemaan 9.9.2024.

Versiosta riippumatta tämä verkkovalmennus sopii sinulle, jos
 • Haluat tulla vahvaksi lajejasi varten ja tykkäät treenata monipuolisesti.
 • Arkeesi sopii lajitaitotreenien lisäksi 1-4 treeniä viikossa (voima-, nopeus-, kestävyys-, ja/tai liikkuvuus).
 • Olet perusterve, eikä sinulla ole tällä hetkellä isommin liikkuvuusharjoittelua tai päävoimantuottosuuntien voimailua haittaavia vammoja.

Erityisen paljon saat valmennuksesta irti, jos treenaat jotain näistä lajeista tai jos haluat muuten vaan kehittää monipuolista liikuntakykyä. Tarkemmat tiedot valmennuksen eri versioista alla.

Verkkovalmennus parkouraajille

Parkouraajille suunnatussa versiossa kehitetään koko kropan voimaa ja tehoa/nopeutta kovempaan ponnistusvoimaan, vahvempiin alastuloihin ja sujuvampiin nousuihin tähdäten. Laajojen liikeratojen voima on pienenä sivutavoitteena mukana, ja tehontuotto sekä iskutuksen sieto korostuu selvästi muita valmennuksen versioita enemmän.

Oleellisin ero akrobaattien ja tanssijoiden versioon on se, että tässä ponnistusvoima korostuu enemmän ja sitä treenataan useampiin eri suuntiin, ja liikkuvuus on vain hyvin pienenä sivutavoitteena mukana.

Treeniviikot tulevat sisältämään kaksi tai kolme pidempää n. 45-75 min treeniä ja valintasi mukaisen määrän lyhyitä n. 20 min oheissettejä.

Tämä on se versio, joka johtaa kohti pidempiä presejä ja kevyempiä nousuja!

Parkouraajat – tämä on teille!

Verkkovalmennus akrobaateille ja tanssijoille

Akrobaateille, tanssijoille ja yleisatleeteille suunnatussa versiossa kehitetään koko kropan voimaa ja liikkuvuutta spagaatteihin, siltoihin ja parempaan ponnistusvoimaan tähdäten. Yläkropalla yleisvoima on pienenä sivutavoitteena mukana, ja treeni keskittyy hartioiden ja yläselän liikkuvuuteen. Alakropan treeni etenee kohti kovaa ponnistusvoimaa ja vahvoja spagaattitasapainoja.

Oleellisin ero musiikkiteatterilaisten versioon on se, että tässä ponnistusvoimaa kehitetään enemmän (volttien ja vastaavien akrobatialiikkeiden tarpeisiin), yläkropan voima on vahvemmin mukana (mutta silti vain sivutavoitteena), ja kestävyystreeniä ei tehdä lainkaan.

Treeniviikot tulevat sisältämään kaksi tai kolme pidempää n. 45-75 min treeniä ja valintasi mukaisen määrän lyhyitä n. 20 min oheissettejä.

Tämä on se versio, joka johtaa kohti vahvaa ja taitavaa laajojen liikeratojen käyttöä tasaisella maalla. 

Trikkaajat, tanssijat, (potkupainotteisten lajien) kamppailijat, akrobaatit – tämä on teille!

Huom: Tämä on tasan sama valmennus, kuin Voimaa & Liikkuvuutta 1: akrobaattien ja tanssijoiden versio.

Verkkovalmennus ilma-akrobaateille ja tankotanssijoille

Ilma-akrobaateille ja tankotanssijoille suunnattu versio keskittyy ilma-akrobatian kannalta oleelliseen voimaan ja liikkuvuuteen – erityisesti yläkropan voimaa ja alakropan liikkuvuutta. Yläkropan osalta treenataan hartioiden ja yläselän liikkuvuutta sekä kankaan, köyden, liinojen ja trapetsien kannalta tärkeitä voimatasoja. Alakropan osalta treenataan liikkuvuutta ja laajojen liikeratojen voimaa tavalla, joka johtaa kohti spagaattitasapainoja.

Oleellisin eri muihin valmennuksen versioihin on se, että tässä yläkropan voima korostuu kaikista eniten, ja tämän valmennuksen alakroppavoimailu tähtää tarkimmin juuri laajan liikeradan voimaan ja liikkuvuuteen.

Treeniviikot tulevat sisältämään kaksi tai kolme pidempää n. 45-75 min treeniä ja valintasi mukaisen määrän lyhyitä n. 20 min oheissettejä.

Tämä on se versio, joka johtaa kohti vahvaa ja taitavaa laajojen liikeratojen käyttöä ilmassa. 

Tankotanssijat, ilma-akrobaatit, (vääntöpainotteisten lajien) kamppailijat – tämä on teille!

Huom: Tämä on tasan sama valmennus, kuin Voimaa & Liikkuvuutta 1: ilma-akrobaattien ja tankotanssijoiden versio.

Verkkovalmennus musiikkiteatterilaisille ja tanssijoille

Musiikkiteatterilaisille ja tanssijoille suunnatussa versiossa kehitetään koko kropan voimaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä spagaatteihin, siltoihin ja kovempaan kestävyyskuntoon tähdäten. Yläkropalla yleisvoima on hyvin pienenä sivutavoitteena mukana, alakropan treeni etenee kohti vahvaa laajojen liikeratojen käyttöä, ja kestävyystreeni varmistaa, että esiintyminen tulee kevenemään.

Oleellisin ero akrobaattien ja tanssijoiden versioon on se, että tässä kestävyys näyttelee paljon suurempaa roolia, ponnistusvoima korostuu vähemmän (tähtäimessä on korkeammat hypyt, mutta ei välttämättä voltit ja vastaponnistukset), ja yläkropan voima on tässä selvästi pienempi sivutavoite.

Treeniviikot tulevat sisältämään kaksi, kolme tai neljä pidempää n. 45-75 min treeniä ja valintasi mukaisen määrän lyhyitä n. 20 min oheissettejä.

Tämä on se versio, joka johtaa kohti vahvaa, taitavaa ja kevyen tuntuista esiintymistä. 

Musiikkiteatterilaiset ja tanssijat – tämä on teille!

Minimal effective dose -valmennus

Liikkuvuuden minimal effective dose-versio kehittää yleistä laajan liikeradan toiminnallista voimaa ilman lajispesifejä elementtejä.

Yläkropan osalta treenataan veto- ja punnerrusliikkeiden voimaa tavalla, joka laajentaa olkapäiden ja hartioiden liikeratoja samalla. Alakropan treeni rakentuu niin, että tämän valmennuksen treeneillä voi tavoitella niin vaivattomampaa syväkyykkäämistä kuin laajempia spagaatteja. Valmennus sopii kaikentasoisille!

Treeniviikot tulevat sisältämään yhden n. 40-50 min treenin ja yhden lyhyen n. 20 min oheissetin.

Kiireiset yleisatleettisuuden tavoittelijat – tämä on teille!

Huom: Tämä on tasan sama valmennus, kuin Voimaa & Liikkuvuutta 1: Minimal Effective Dose.

Mitä valmennukseen kuuluu?

Käytännössä valmennus on 12 viikon mittainen harjoitusjakso, jossa treeniviikot sisältävät yksi, kaksi tai kolme pidempää treeniä ja mahdollisesti pari lyhyttä oheissettiä, jotka voi toteuttaa esimerkiksi lajitreenien yhteydessä. Voit sovittaa valmennuksen treenit omiin aikatauluihisi miten vain – annan suuntaviivoja ja vinkkejä siihen, mutta mitään tiukasti aikaan sidottua tässä ei ole.

Harjoittelun periodisaatio menee näiden valmennusten osalta niin, että ensimmäiset 8 viikkoa harjoittelusta pääkehityskohteena on yleinen monipuolista liikkumista tukeva yleisvoima ja sivukehityskohteena versiosta riippuen liikkuvuus, ponnistusvoima tai kestävyys. Viimeiset 4 viikkoa harjoittelun pääkehityskohteeksi nousee versiosta riippuen joko ponnistusvoima, lajinomainen maksimivoima tai aktiivinen liikkuvuus.

Palautteita aiemmista verkkovalmennuksen lähdöistä

Palautteet ovat Voimaa & Liikkuvuutta -valmennuksista, eli tämän valmennuskokonaisuuden ilma-akro & tankotanssi-, akro & tanssi-, ja MED -versioista. Parkouraajien ja musiikkiteatterilaisten valmennukset ovat tulossa ensimmäistä kertaa.

Numeerinen kokonaisarvosana: 4,67/5.

Kiittävää palautetta

”Treeniin motivoi paljon se, että tietää asiantuntijan valinneen lajitreeniä hyödyttäviä, vahvistavia ja kehittäviä liikkeitä.”

”Ei tarvinnut miettiä mitä salilla tekisi, kun oli valmis sapluuna. Valmennus sai innostumaan salitreenistä, vaikka se ei ole aiemmin itseä kiinnostanut!” Perusteellinen vastailu ryhmäläisten kysymyksiin Whatsappissa oli hieno juttu. Vastauksista muiden esittämiin kysymyksiin oli usein hyötyä myös itselle.”

”Selkeät ohjeet ja videot. Hyvin rakennettu kokonaisuus. Yhteinen wa-ryhmä, jossa oppi muiden kysymysten avulla enemmän, kuin itse olisi osannut esittää”.

”Pidempään miettinyt, että aloittaisi kuntosalilla käynnin. Valmennuksen avulla siellä käyminen helpottui ja antoi hyvän syyn käydä salilla vahvistamassa omaa perusvoimaa.”

”Treeniohjelmassa oli paljon uusia ja mielekkäitä liikkeitä, joita ei ole tullut aiemmin tehtyä. Vaihteluvuus toi treeneihin lisää mielenkiintoa.”

”Ohjelman mukana tulevat ohjeet lisävinkkeineen olivat hyvät, ja mukana oli tärkeitä tarkennuksia, kuten voimaharjoittelun liikenopeuksien yleisohje. Tykkäsin myös formaattina PDF-tiedostosta, koska se oli kätevä tulostaa mukaan salille.”

”Ohjelman liikkeistä oli paljon variaatioita, joista pystyi valitsemaan itselleen sopivat, sekä myös haastamaan itseään eri versioiden kokeiluun. Oli motivoivaa huomata, miten uudet liikkeet, jotka tuntuivat aluksi vaikeilta, muuttuivat harjoittelun myötä helpommiksi ja niissä vahvistui.”

”Kiitos hyvästä ohjelmasta! Mahtavaa, että tarjolla on jatkoa sekä ohjeet myös omatoimisesti jatkamiseen.”

Kritisoivaa palautetta

”Koska itsellä meni aika paljon aikaa videoiden katseluun, kommentoin vielä niihin liittyen. Uusia liikkeitä oli välillä vaikea omaksua videolta ilman sanallista ohjeistusta, varsinkin jos peräkkäin oli monta variaatiota. Itse tykkäisin, että mukana olisi aina sanallinen (ja kirjallinen) ohjeistus siitä, mitä liikkeissä olisi huomionarvoista. Välillä YouTube-videoissa oli myös mainoksia, jotka hidastivat videoiden katsomista.”

”Varmasti olisi ollut hyvä valmennus, jos se olisi toteutettu jotenkin toisin. Valmennus jäi minulla heti kesken tokalla viikolla. En oikein tiennyt missä olisin ”treeniä” tehnyt, kotona, tankosalilla, kuntosalilla. Jokapaikasta puuttui jotain välineitä. Suurin osa videoista oli sellaisi missä pyöri mainoksia aivan saatanasti, se vitutti ja söi motivaatiota, varsinkin kun valmennuksesta oli jo maksanut niin en oikein ymmärrä miksi suurin osa viedoista oli YouTubessa. Suosittelen suuresti tekemään valmennukselle sovelluksen.”

2024 päivitykset

Kehitän verkkovalmennusta ajan myötä, ja olen tehnyt muutamia muutoksia ja lisäyksiä aiempien Voimaa & Liikkuvuutta-valmennusten palautteen ja kokemusten perusteella!

Uutta alkavassa versiossa:

 • KAKSI UUTTA VERSIOTA: Parkouraajan ja Musiikkiteatterilaisen valmennukset.
  • Ilma-akro & tankotanssi, akro & tanssi, ja MED-versiot ovat käytännössä samat, kuin Voimaa & Liikkuvuutta -valmennuksen versiot.
 • Ohjevideoita on päivitetty!
  • Ohjevideot ovat Vimeossa – ei enää YouTube-linkkien mainoksia.
  • Osa videoista sisältää vain esimerkkisuorituksen, ja osa sisältää myös sanallista ohjeistusta.
 • Treenien sisältöjä on hieman muokattu.
  • Eri versioiden kokonaiskuormitusta on säädetty ja laajan pohjanrakennuksen osuutta hieman kasvatettu.
  • Treeniliikkeille on lisätty entistä enemmän vaihtoehtoja (jotta treenit onnistuvat erilaisissa treenipaikoissa).
 • Treenimäärän osalta on enemmän vaihtoehtoja!
  • Jos haluat/ehdit tehdä vain yhden erillisen treenin viikossa, MED-versio on sinulle!
  • Laajoissa versioissa pidempiä treenejä on valintasi mukaan 2 tai 3 x/vko. Yksittäiset treenit eivät veny liian pitkiksi.

 

Konkreettisesti verkkovalmennus sisältää:
 • Tavoitteiden mukaan rakennetut harjoitusohjelmat!
 • Valmentajan tuki whatsapp-ryhmän kautta (halutessasi).
 • Treeniresurssien mukaan rakennetun harjoitusohjelman, jossa 2-4 treeniä viikossa:
  • Pidempiä (n. 45-75 min) päätavoitteille omistettuja treenejä 1-2/viikko.
  • Lyhyitä oheissettejä 0-2/viikko. Nämä sopivat esim. lajitreenin (tai muun liikunnan) lämmittelyn sekaan.
Harjoitusohjelmat itsessään sisältävät:
 • Ohjeet ja suuntaviivat lämmittelyihin (video-ohjeineen).
 • Tarkka (aina treenistä toiseen muuttuva) treeniohjelma.
 • Harjoitusliikkeiden video-ohjeet.

Myös periodisaatioon ja harjoittelun isompaan kuvaan liittyviä huomioita on sanoitettu auki, joten yksittäisten treenien lisäksi myös kokonaisuuden taustalogiikka on näkyvillä.

Spoileri - mitä on odotettavissa ja miltä treenaaminen tuntuu:

Osa treenimuodoista ja harjoitteista on varmasti tuttuja ja osa uusia – ja osassa harjoite on tuttu, mutta tekotavassa on jotain uutta.

On odotettavissa, että ensimmäisten parin viikon ajan treeneihin menee hieman enemmän aikaa (kun kaikki on uutta ja osassa pitää availla videolinkkejä), mutta se sujuvoituu nopeasti. Ensimmäisiltä parilta viikolta voi myös odottaa hieman lihasten kipeytymistä (erityisesti uudet laajan liikeradan voimaliikkeet tuottavat viivästyneitä lihaskipuja), mutta sekin helpottaa parissa viikossa selvästi. Tässä valmennuksessa kuormitus on kuitenkin fiksusti hallussa – nyt pyritään kehitykseen, ei repimiseen.

Liikkuvuuteen pyrkivissä ohjelmissa ensimmäisten kahdeksan viikon aikana näkyvät tulokset rennon liikkuvuuden osalta eivät välttämättä kehity aivan valtavaa tahtia, mutta ”taustalla” tapahtuu tärkeitä liikkuvuutta edistäviä asioita – oleellisin tuntuva muutos alussa on luultavimmin se, että liikelaajuudet tuntuvat vahvemmilta ja pääset niihin pienemmällä lämmittelyllä. Alun pohjanrakennus on kuitenkin tarpeen, ja kun se on toteutettu hyvin, viimeisten viikkojen aikana tapahtuu selkeämpiä muutoksia, ja rennon liikkuvuuden kehitys jatkunee vielä ohjelman jälkeenkin.

Ponnistusvoimaan pyrkivissä ohjelmissa treenijakson alkupuoliskon kovien, voimaan keskittyvien treeniviikkojen kohdalla hyppiminen ei välttämättä tunnu kovin rennolta ja kevyeltä, mutta taustalla tapahtuu tärkeitä hyppäämistä hyödyttäviä asioita. Kevennysviikot ja treenijakson viimeinen kuukausi kaivaa terävyyden paremmin esiin!

Milloin?

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ ON PERJANTAI 7.9.2024. Valmennus alkaa 9.9.2024.

(Voimaa & Liikkuvuutta-valmennusten ensimmäinen lähtö oli 20.3.2023, toinen 5.6.2023, kolmas 11.9.2023, neljäs 15.1.2024 ja viides 6.5.2024)

Hinta

3 kk verkkovalmennuksen ennakkovarajaan hinta 23.8. saakka on 115 €. Normaalihinta on 155 €.

Valmentaja

Henri Hänninen

Henri Hänninen

Fysiikkavalmentaja, kouluttaja ja akrobatti

 • Fysiikkavalmentanut lukuisia tanssijoita, akrobaatteja, tankotanssijoita ja ilma-akrobaatteja. Niin tavoitteellisia harrastajia kuin ammattilaisiakin.
 • Valmentanut useiden eri lajien kilpaurheilijoita. SM- ja/tai MM-tason kilpaurheilun osalta fysiikkavalmennuksellinen lajikirjo sisältää mm. tankotanssin, taitoluistelun, moukarinheiton, voimanoston, pesäpallon, jääkiekon ja katutanssin.
 • Erikoistunut taitolajien fysiikkavalmennukseen
 • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia fysiikkaharjoittelun osalta.
 • Akrobaatti (ilma-, lattia- ja pariakrobatia sekä pariakrobatia ilmassa), voimailija ja parkouraaja.

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

UKK – Usein kysytyt kysymykset.

Yleisatleettisuus kiinnostaa, mutta ajankäyttö mietityttää - kannattaako valita Minimal Effective Dose -versio vai joku laajoista versioista?

Oleellisin ero on viikottainen treenimäärä. Kannattaa valita tämänhetkisen elämäntilanteen ja ajankäytön mukaan! Huomioitavaa on käytettävissä oleva aika ja energia:

 • Jos kiireisen arjen keskelle ei mahdu kahta erillistä treeniä ja/tai muu liikunta (esim. lajitreenit ym.) ovat erityisen kuormittavia, Minimal Effective Dose toimii paremmin.
 • Jos viikkoon mahtuu muun liikunnan ja riittävien lepopäivien lisäksi 2-3 noin 1,5 tunnin treeniä, laajat versiot toimivat paremmin.

Suosittelen kaikkia – myös korkean tason ammattilasia – pitämään viikossa 2 kevyttä päivää (joista vähintään toisen kannattaa olla käytännössä täysi lepopäivä).

En ole juurikaan käynyt kuntosalilla, miten pärjään verkkovalmennuksessa?

Jos sinulla on jotain liikuntataustaa, juuri kuntosalin ei tarvitse olla kovin tuttu. Näihin treeniohjelmiin on valittu liikkeitä, jotka on mahdollista ottaa turvallisesti haltuun video-ohjeistuksien perusteella.

Minulla ei ole pääsyä kuntosalille. Pystynkö toteuttamaan valmennuksen treenit kotitreeneinä?

Jos kotiolosuhteista löytyy lattiatilaa, joku helpohkosti säädettävä ulkoinen kuorma (esim. säädettävä käsipaino tai vaikka reppu, johon saa lastattua jotain), ja joku tukeva koroke, niin tämän pystyy toteuttamaan ilman kuntosalia. Lisäksi ilma-akrobaattien ja tankotanssijoiden versiossa roikuntapaikka on tarpeen ja vahvoista vastuskuminauhoista on hyötyä.

Kuntosali ei siis ole pakollinen! Parhaiten tämä toki toimii, jos pystyt hyödyntämään kuntosalia, sillä monipuolinen treenivälineistä mahdollistaa harjoitteiden tarkan kohdentamisen parhaiten.

En ole tanssija, akrobaatti, musateatterilainen tai parkouraaja, mutta valmennus kiinnostaa. Onko tämä hyvä valmennus minulle?

Jos monipuolinen voiman, liikkuvuuden ja nopeuden yhdistelmä kiinnostaa, tämä valmennus toimii hienosti! Jos et ole varma mikä versio tukisi tavoitteitasi paremmin, minulta voi kysyä.

Teen useita eri lajeja. Mikä ohjelma kannattaa valita?

Mikä vaan on tällä hetkellä tärkein tavoite ja kiinnostavin kokonaisuus.

Liikkuvuustavoitteiden osalta ilma-akro&tanko vs. akro&tanssi vs. musateatteri -versioiden erot ovat hyvin vähäisiä, joten voit valita kiinnostaako yläkroppavoima, hypyt vai kestävyys enemmän.

Parkouraajien valmennus kehittää monipuolisesti voimaa ja nopeutta, ja sopii myös muillekin. Parkouraajien versio on näistä ainoa, jossa liikkuvuus ei korostu kovin paljoa.

Tanssijoiden kohdalla akro&tanssi vs. musateatteri -valinnassa oleellisin kysymys on, että onko aerobinen kestävyys tällä hetkellä tärkeän tuntuinen tavoite, ja kuinka paljon haluat korostaa ponnistusvoimaa.

Lupaatko, että kaikki menee täydellisesti ja pysyn ehjänä ja terveenä koko valmennuksen ajan?

Elämä on yllätyksellistä ja monenlaista voi sattua – en pysty sitä lupaamaan. Pystyn lupaamaan a) hyvin mietityn riski/hyöty-suhteen ja b) tuen ja avun mahdollisten yllätysten sattuessa.

Valmennuksen työmäärä ja treenin kovuus on valittu idealla ”pienehköllä riskillä suuret tulokset”, ja olen lisännyt tärkeimpien liikkeiden ohjevideoihin tarkemman selityksen turvallisesta ja tarkoituksenmukaisesta suoritustekniikasta. Treeni on kuormittavaa, mutta turhia riskejä siinä ei oteta.

Olen myös tavoitettavissa valmennuksen ajan. Kipu ei ole kehityksen edellytys, ja jos treenien myötä ilmestyy jotain toistuvia kipuiluita, autan reagoimaan ja muokkaamaan treenejä tilanteen mukaan. Lupaan myös, että jos jotain sattuu, autan asian kanssa eteenpäin!

Mitä tapahtuu, jos valmennuksen treeneihin tulee taukoa esim. reissujen tai sairastelun vuoksi?

Valmennuksen treenit voi toteuttaa omaan tahtiin! Autan reagoimaan erilaisiin yllätyksiin ja tarjoan selkeät ohjeistukset esim. flunssan tai muun yllätystauon jälkeisen treeniin paluun toteutukseen.

Elämäni on vaikeasti ennustettavaa, enkä pysty sitoutumaan säännöllisiin aikatauluihin. Toimiiko valmennus minulle?

Valmennuksen treeneissä ei ole mitään tiettyihin kalenteriviikkoihin tai kellonaikoihin sidottua – voit toteuttaa treenejä aivan omaan tahtiin! Treeniviikot on lähtökohtaisesti kirjoitettu 7-päiväisiksi, mutta voit venyttää niitä selvästi pidemmiksikin.

 • Jos suurin osa viikoistasi mahdollistaa parin voima+liikkuvuus-treenin tekemisen, tämän valmennuksen laajat versiot voivat toimia erittäin hyvin!
 • Jos pystyt muun elämän ohella ehkä yhteen treeniin viikossa, Minimal Effective Dose -versio on sinulle erittäin hyvä valinta!
 • Jos aikataulusi ovat niin tukossa, että aika ja/tai jaksaminen ei riitä yhteen erilliseen treeniin, tämä ei ehkä ole juuri nyt hyvä valinta.
Miten valmennus toimii, tuleeko tästä joku valmennussovellus?

Tällä hetkellä käyttöliittymä on sama, kuin Athletican yksilöidyssä etävalmennuksessa: harjoitusohjelma ja viestivälitteinen yhteydenpito. Itse treeniohjelmat tulevat pdf-muotoisena tiedostona, josta löytyy selkeät ohjeistukset ja videolinkit kaikkien liikkeiden ja treenimetodien ohjevideoihin.