Voimaa ja liikkuvuutta

-verkkovalmennus

Voimaa ja liikkuvuutta akrobatiaan, ilma-akrobatiaan tai tankotanssiin. 

Mistä on kyse?

Voimaa ja liikkuvuutta on 3 kk verkkovalmennus, jossa kehitetään liikkuvuutta ja voimaa kestävällä, eri akrobatialajeja ja luovaa kehonkäyttöä tukevalla tavalla. Tämän valmennuksen jälkeen kaikki liikkuvuusharjoittelu, mitä teet jatkossa, tulee olemaan tuloksekkaampaa!

Valmennuksesta on kolme eri versiota, joista jokaisesta on laadittu lähtötason ja harjoitustaustan perusteella useampi variaatio.

Tulevista starteista tiedotetaan näillä sivuilla sekä Henrin ja Athletican instagram-tileillä.

Voimaa ja liikkuvuutta – Akrobaateille ja yleisatleeteille

Akrobaateille ja yleisatleeteille suunnatussa versiossa kehitetään koko kropan voimaa ja liikkuvuutta. Yläkropan osalta treenataan hartioiden ja yläselän liikkuvuutta sekä pääliikesuuntien voimaa. Alakropan osalta kehitetään yleisvoimaa ja liikkuvuutta tavalla, joka johtaa kohti kovempaa ponnistusvoimaa ja spagaatteja.

Voimaa ja liikkuvuutta – Ilma-akrobaateille

Ilma-akrobaateille suunnattu versio keskittyy ilma-akrobatian kannalta oleelliseen voimaan ja liikkuvuuteen. Yläkropan osalta treenataan hartioiden ja yläselän liikkuvuutta sekä kankaan, köyden, liinojen ja trapetsien kannalta tärkeitä voimatasoja. Alakropan osalta treenataan liikkuvuutta ja laajojen liikeratojen voimaa tavalla, joka johtaa kohti spagaattitasapainoja.

Voimaa ja liikkuvuutta – Tankotanssijoille

Tankotanssijoille suunnattu versio keskittyy nimenomaan tankotanssin kilpailuformaattien edellyttämiin voimatasoihin ja liikelaajuuksiin. Yläkropan osalta treenataan hartioiden ja yläselän liikkuvuutta sekä tankotanssin dynaamisten ja staattisten voimatemppujen kannalta tärkeitä voimatasoja. Alakropan osalta treenataan laajojen liikeratojen voimaa ja tärkeiden pisteliikkeiden kannalta tärkeää notkeutta.

Voimaa ja Liikkuvuutta 1 -valmennus sopii Sinulle, jos:

 • Haluat lisää voimaa ja liikkuvuutta ilmaisullista kehonkäyttöä hyödyttävällä tavalla
 • Treenaat lajeja, joissa liikkuvuus on tärkeä ominaisuus…
 • …tai haluat monipuolista liikkuvuutta, vaikkei mikään tietty laji sitä vaatisi.
 • Arkeesi sopii lajitaitotreenien lisäksi 2-4 voima- ja/tai liikkuvuusharjoitusta viikossa
 • Olet perusterve ja tällä hetkellä ei ole liikkuvuusharjoittelua tai päävoimantuottosuuntien voimaharjoittelua haittaavia vammoja

Mitä valmennuksesta hyötyy?

Pystyt kehittämään voimaa ja liikkuvuutta tavalla, jossa kumpikaan ominaisuus ei häiritse toisen kehittymistä. Päinvastoin – tässä valmennuksessa voima ja liikkuvuus tukevat toisiaan saumattomasti. Voiman ja liikehallinan kautta rakennettu liikkuvuus myös siirtyy suoremmin lajisuorituskykyyn ja auttaa pysymään ehjempänä ja kivuttomampana. Tässä valmennuksessa opit myös ymmärtämään, mikä harjoitteissa on tärkeää ja miksi mitäkin harjoitteita ja metodeita käytetään. Valmennuksen tulosten lisäksi tämä valmennus tulee tekemään kaikesta tämän jälkeen tapahtuvasta liikkuvuusharjoittelusta tuloksekkaampaa.

Mitä valmennukseen kuuluu?

 • Alkulämmittelyohjeet
 • Alku- ja lopputestiviikkojen ohjeet
 • Aiemman voimaharjoittelumäärän mukaan valitun harjoitusohjelman: 12 viikkoa periodisoitua nousujohteista kokonaistutkimusnäyttöön ja 10 vuoden ammattivalmennuskokemukseen perustuvaa harjoitteluohjelmaa
  • Kahden kuukauden perusvoiman ja kuormitetun liikkuvuuden kauden
  • Yhden kuukauden perus+maksimivoiman ja aktiivisen liikkuvuuden kauden
 • Liikuntaravitsemustieteelliseen kokonaistutukimusnäyttöön perustuvat  treeniä ja terveyttä tukevat yleiset ravitsemusohjeet
 • Video-ohjeet harjoitusohjelman harjoitteluliikkeisiin sekä kuukausittaiset zoom-kyselytuokiot
 • Valmentajan tuki WhatsApp- ja/tai Facebook-ryhmässä

 

Valmentaja

Henri Hänninen

Henri Hänninen

Athletican fysiikkavalmentaja ja akrobatti

 • Fysiikkavalmentanut lukuisia tankotanssijoita, akrobaatteja ja ilma-akrobaatteja. Niin tavoitteellisesti harjoittelijoita kuin ammattilaisia
 • Valmentanut lukuisia huippu-urheilijoita, joilla suomen mestaruuksia ja mitaleita mm. tankotanssissa, taitoluistelussa, moukarin heitto, voimannosto, kilpatanssi jne.
 • Erikoistunut taitolajien fysiikkavalmennukseen
 • Kouluttanut satoja liikunta-alan ammattilaisia fysiikkaharjoittelussa
 • Akrobaatti (ilma- ja pariakrobatia), voimailija ja parkouraaja 

Jos haluat nähdä tarkemman esittelyn valmentajasta niin klikkaa tästä!

MILLOIN? 

Valmennuksen starteista tulee tieto sekä näille sivuille että Henrin ja Athletican instagrameihin. Lähitulevaisuudessa ei ole uusia lähtöjä.

HINTA

Verkkovalmennuksen hinnat ja ennakkovaraajan edut julkaistaan samaan aikaan starttien päivämäärien kanssa.

Ilmoittautumislomake ilmestyy tälle sivulle sitten, kun valmennuksen starttien päivämäärät on lyöty lukkoon.

Huom! Ilmoittautuminen valmennukseen on sitova.